ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

На Хмельниччині викрили інтернет-агітаторку, яка поширювала кремлівські наративи

15.11.2023, 15:17
Альона Береза
Фото – СБУ
Фото – СБУ

Служба безпеки України викрила мешканку Хмельниччини, яка в соцмережі “Однокласники” поширювала кремлівські наративи та антиукраїнську пропаганду.

Про це повідомляється на фейсбук-сторінці Управління СБУ в Хмельницькій області.

За даними слідства, жінка публічно закликала до повалення конституційного ладу і зміни меж території України. Також вона поширювала заклики до українських захисників здаватися та переходити на бік ворога. Зокрема, розміщувала матеріали про те, що в Україні “нацистсько-бендерівський режим”, а Росія має “відновити історичну справедливість”.

Як зазначають у відомстві, агітаторкою виявилась уродженка Криму, яка 2021 року переїхала на Хмельниччину. У спілкуванні свої проросійські погляди жінка не афішувала, але в соцмережах активно підтримувала дії країни-агресорки та дискредитувала керівництво України.

Під час документування протиправної діяльності жительки Хмельниччини було проведено лінгвістичну експертизу, яка, зазначає СБУ, засвідчила, що розповсюджені матеріали містять публічні заклики, спрямовані на порушення основ національної безпеки.

Фігурантці повідомлено про підозру за трьома статтями Кримінального кодексу України: ч. 2 ст. 109 (дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади); ч. 1 ст. 110 (зазіхання на територіальну цілісність і недоторканність України) та ч. 3 ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії РФ проти України).

Liked the article?
Help us be even more cool!