ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

На Хмельниччині вже зареєстровано 23 суб’єкти у сфері медіа

01.03.2024, 18:00
Альона Береза

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення станом на кінець лютого 2024 року зареєструвала 23 суб’єкти у сфері медіа на Хмельниччині.

Про це повідомила представниця Нацради в Хмельницькій області Олена Гавінська на брифінгу 29 лютого.

Так, в області зареєстрували 12 суб’єктів у сфері друкованих медіа, п'ять провайдерів аудіовізуальних сервісів та шість суб’єктів у сфері онлайн-медіа.

“Деякі друковані медіа реєстрували два і більше друкованих медіа, які вони видають. Отже, сьогодні до Реєстру суб’єктів у сфері медіа Національна рада внесла інформацію про 42 друковані медіа Хмельниччини. До прикладу, Кам’янець-Подільський національний університет імені Івана Огієнка зареєстрував 30 своїх друкованих медіа”, – розповіла Гавінська.

Серед зареєстрованих в області суб’єктів у сфері медіа є наукові видання трьох закладів вищої освіти, всеукраїнська дитяча газета, щотижневі газети, які видаються на території області. 

Серед зареєстрованих онлайн-медіа – чотири новинні та інформаційні сайти й один заклад вищої освіти, який зареєстрував п’ять своїх онлайн-медіа. Реєстрація цих суб’єктів є платною, а реєстраційний збір у 2024 році становить 3028 гривень.

Після 31 березня реєстрація суб’єктів у сфері медіа продовжуватиметься, але відбуватиметься на платній основі. До цієї дати безкоштовно ще можуть зареєструватися ті медіа, які діють на підставі свідоцтва, виданого Міністерством юстиції.

Під час свого засідання 29 лютого Нацрада зареєструвала в області такі суб'єкти:

  • ПП “Редакція газети “Вперед” (селище Ярмолинці Хмельницької області) суб’єктом у сфері друкованих медіа (вид – газета, назва “Вперед”);
  • ТОВ “Бізнес лідер” (Хмельницький) суб’єктом у сфері онлайн-медіа (вид – інформаційний сайт, назва “Актуально”);
  • ПП “Візит-контакт” (Ізяслав Хмельницької області) провайдером аудіовізуальних сервісів (технологія мовлення – кабельна аналогова, територіальна категорія – місцеве, територія надання сервісу – м. Ізяслав Хмельницької області).

Як писав ІМІ, друковані медіа та інформагентства втратять статус, якщо не (пере)реєструються до 31 березня 2024 року. Саме цього дня сплине перехідний період для (пере)реєстрації таких різновидів медіа згідно із Законом України “Про медіа”.

Liked the article?
Help us be even more cool!