ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

На Одещині та Миколаївщині одночасно з’явились 11 нових онлайн-медіа

Фото – фейсбук Район.in.ua
Фото – фейсбук Район.in.ua

Мережа гіперлокальних медіа Район.in.ua запустила на Одещині та Миколаївщині 11 нових інформаційних сайтів. Як зазначається на сайті мережі, ці гіперлокальні сайти працюватимуть для спільнот 11 адміністративних районів у Миколаївській та Одеській областях.

На Миколаївщині – Район.Баштанка, Район.Буг, Район.Вознесенськ, Район.Миколаїв та на Одещині – Район.Березівка, Район.Білгород, Район.Болград, Район.Ізмаїл, Район.Одеса, Район.Подільськ та Район.Роздільна.

Координатором мережі в цих регіонах став викладач практичної журналістики, медіатренер та редактор В'ячеслав Головченко. 

У коментарі представнику ІМІ в Одеській області він зазначив, що головним завданням нових видань є доповнити проукраїнський пул медіа, які протидіють російській дезінформації та пропаганді на півдні України. Також, за його словами, видання мають посилити конкурентне середовище, в результаті чого аудиторія отримає якісніший інформаційний продукт. 

“На півдні вирішується доля війни та країни. Як координатор мережі “Районів” двох південних областей налаштовую всіх наших журналістів бути допитливими та відповідальними. Демократія в наших краях має бути збережена”, – вважає В'ячеслав Головченко.

Також у своїй редакційній політиці команда визначає пріоритетними питання історичної пам'яті та розвитку української культури, тому назви двох нових гіперлокальних медіа не дублюють русифікованих назв міст. Йдеться про Первомайськ Миколаївської та Білгород-Дністровський Одеської області.

“Сайт для Первомайського району називатиметься Район.Буг за назвою найважливішої річки регіону Південний Буг. Також назва Буг – це своєрідна пасхалочка і на Волинь, де протікає річка Західний Буг. А для сайту Район.Білгород ми “відрубали” цю сталінську приставку “Дністровський”. Сподіваюся, що наша редакція посприяє процесам дерусифікації на півдні. Адже де нема руского міра – там є розвиток і процвітання. Розвиток громад – це місія “Району”, – розповіла головна редакторка національної мережі Район.in.ua Ірина Воротна.

Запуск сайтів мережі Район.in.ua в Одеській та Миколаївській областях підтримав Фонд розвитку ЗМІ Посольства США в Україні. 

Національна мережа Район.in.ua функціонує в складі медіахолдингу CID Media Group. Під брендом “Районів” працює майже 60 видань.

Liked the article?
Help us be even more cool!