ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

На Полтавщині викрили школярок, які адміністрували створений для кібербулінгу неповнолітніх телеграм-канал

Фото – pl.npu.gov.ua
Фото – pl.npu.gov.ua

На Полтавщині поліцейські припинили діяльність телеграм-каналу, створеного для кібербулінгу неповнолітніх. Про це повідомила очільниця відділу ювенальної превенції поліції Полтавщини Ірина Москаленко, йдеться на сайті Нацполіції в Полтавській області.

Адміністраторками телеграм-каналу були четверо полтавських школярок 13 та 14 років, які наповнювали його негативним контентом.

Отримували вони фотографії або відео жертв публічного цькування, а також образливі дописи до них від підписантів через спеціально створений чат-бот. Також вдавались і до фотомонтажу.

Ресурс та чат-бот було видалено, а з неповнолітніми та їхніми законними представниками поліція провела відповідні превентивні заходи. 

Поліція зазначає, що зазвичай булять шляхом поширення неправдивих чуток або фотографій, які компрометують дитину, а також повідомлень або погроз, які ображають когось чи можуть завдати моральної шкоди.

Також поліція надала рекомендації батькам (особам, які їх заміняють) та вчителям щодо кібербулінгу:

  • Застерегти дітей, що віртуальні знайомі можуть бути не тими, за кого себе видають. Отже, варто відмовитися від зустрічі в реальному житті з людьми, знайомство з якими відбулося в інтернеті. 
  • Нагадати дітям, що небезпечно приховувати від дорослих реальну проблему. Дуже важливо вчасно сказати про те, що хтось образив або намагається це зробити шляхом поширення неправдивої або ганебної інформації (зокрема, світлин та відео).
  • Якщо дитина стала жертвою цькування або є інформація щодо залучення учасників освітнього процесу до кібербулінгу, повідомляйте до поліції за номером 102, а також на електронну адресу відділу ювенальної превенції Головуправління обласної поліції: [email protected].
Liked the article?
Help us be even more cool!