ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

На Рівненщині жінку судитимуть за знімання для російської пропаганди

03.11.2023, 16:15

На Рівненщині СБУ викрила жінку, якій інкримінують участь у зніманні пропагандистських роликів проти українських військовослужбовців, а також заперечування війни РФ проти України. Уродженка Донеччини приїхала до області після деокупації свого міста.

Про це 3 листопада інформує речниця УСБУ в області Анна Свінціцька-Савчук, пише Суспільне.

За версією слідства, жінка, перебуваючи в Лимані, брала участь у відеозніманні дискредитаційних роликів проти ЗСУ, які потім поширювали пропагандистські телеграм-канали.

"Зловмисниця показала в зазначеному відео те, що нібито українські військові здійснювали артилерійські обстріли по житлових кварталах та цивільному населенню в Лимані. Крім цього, вказана особа всіляко підтримувала дії російських загарбників та публічно заперечувала здійснення збройної агресії РФ проти України", – повідомила Анна Свінціцька-Савчук.

Речниця обласної прокуратури Оксана Жужельска додала, що жінка підтримувала дії РФ у червні 2022 року, під час окупації Лиману. А після деокупації міста жінка приїхала до Сарненського району Рівненщини.

Справу скерували до суду. Жінці інкримінують публічне заперечення війни РФ проти України, заклики до співпраці з державою-агресором, невизнання поширення державного суверенітету України на тимчасово окуповані території.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення права обіймати певні посади або вести певну діяльність на строк від 10 до 15 років.

Liked the article?
Help us be even more cool!