ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

На Тернопільщині суд оштрафував невістку, яка у Viber лаялася на свекруху

Фото – Sora Shimazaki from Pexels
Фото – Sora Shimazaki from Pexels

На Тернопільщині суд оштрафував на 170 гривень невістку, яка нецензурно висловлювалася на адресу свекрухи у Viber, чим вчинила щодо останньої домашнє насильство психологічного характеру.

Таке рішення Шумський районний суд ухвалив 19 жовтня, повідомляє Zaxid.net.

Заяву в поліцію написала родичка обвинуваченої, попросивши розібратися з невісткою. Правоохоронці склали протокол про адміністративне правопорушення за ч. 1 ст. 173-2 КУпАП (“Вчинення домашнього насильства”).

“В судове засідання жінка не з’явилася, хоча її раніше повідомляли про місце, дату та час розгляду справи. Суддя зауважив, якщо обвинувачена знала про складення відносно неї протоколу про адміністративне правопорушення та розгляд справи в суді, однак не з’явилася, будь-яких заяв та клопотань не подавала, то це дає можливість винести постанову без присутності жінки”, – йдеться в постанові суду.

Суд визнав її винною у вчиненні адміністративного правопорушення і оштрафував на 170 гривень. Якщо ж жінка не сплатить штрафу протягом 15 днів, то до бюджету стягується подвійний розмір.

Постанова може бути оскаржена протягом десяти днів із дня її винесення до Тернопільського апеляційного суду.

Як зазначає видання, жительку Шумської громади вже не вперше притягують до адміністративної відповідальності через її свекруху. Раніше, 8 квітня, вона словесно знущалася з родички й обзивала її в будинку, де вони спільно проживають. Тоді обвинувачена також заплатила штраф – 170 гривень.

Як повідомляв ІМІ, суд на Львівщині оштрафував батька школяра на 1700 грн через те, що його син створив меми з фото класної керівниці.

Liked the article?
Help us be even more cool!