ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

На Закарпатті судитимуть агітаторку, яка поширювала фейки про біолабораторії та нацизм в Україні

Фото – Управління СБ України в Закарпатській області
Фото – Управління СБ України в Закарпатській області

Служба безпеки України повідомила про підозру мешканці Закарпаття, яка на своїй Facebook-сторінці поширювала фейки про “біолабораторії” та “нацизм” в Україні. Матеріали справи разом з обвинувальним актом скеровано до суду.

Про це повідомило Управління СБУ в Закарпатській області.

За даними слідства, фігуранткою є мешканка Берегівського району, яка на своїй фейсбук-сторінці виправдовувала повномасштабне вторгнення РФ та воєнні злочини російських окупантів. Також вона  поширювала дописи, в яких дії керівництва РФ визнавалися правомірними. 

“Крім цього, репостила російську пропаганду, а саме безглузді фейки про “біолабораторії” та цинічну брехню про “нацизм в Україні”. Жінка винила наших захисників у “обстрілах російськомовного населення”. У жертвах збройної агресії РФ проти України агітаторка звинувачувала США та НАТО”, – пише СБУ.

Спецслужба зазначає, що ініційована нею експертиза підтвердила наявність у публікаціях публічних виправдовувань та заперечень збройної агресії РФ проти України.

У фігурантки провели обшуки за місцем проживання, де виявили комп’ютерну техніку та засоби зв’язку “з доказами злочинної діяльності проти державної безпеки України”.

Жінці повідомили про підозру за ч. 2 ст. 436-2 Кримінального кодексу України (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії Російської Федерації проти України, глорифікація її учасників). 

Агітаторці загрожує до п'яти років позбавлення волі.

Liked the article?
Help us be even more cool!