ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

На Закарпатті священник пропагував комуністичний режим – СБУ

На Закарпатті настоятель одного з храмів Хустської єпархії УПЦ МП у Тячівському районі пропагував комуністичний режим.

Про це повідомила пресслужба ГУ СБУ в Закарпатській області.

Бувши керівником територіального благочиння, яке одним із перших з початку повномасштабного вторгнення вийшло з-під юрисдикції московського патріархату, священнослужитель намагався не допустити переходу громади до ПЦУ.

Оперативники спецслужби встановили, що на власній сторінці в соцмережах священник пропагував комуністичний режим та поширював заборонену в Україні радянську символіку. Це підтвердила й ініційована в справі судова мистецтвознавча експертиза.

Під час обшуків у храмі та за місцем проживання священника правоохоронці виявили  комп’ютер із доказами злочину. Також у чоловіка знайшли велику кількість агітаційно-пропагандистських матеріалів російських авторів, брошури із закликами до сепаратизму; книжки, в яких принижуються релігійні почуття громадян інших конфесій та формуються ворожі настрої до них.

"У окремих брошурах заперечується право України на незалежність і наголошується, що "Київ без великої росії і окремо від росії немислимий у жодному випадку", – наголосили в українській спецслужбі.

Крім того, під час оперативно-слідчих дій правоохоронці встановили, що настоятель церкви в незаконний спосіб зайняв земельну ділянку, на якій побудовано храм. За цим фактом розпочато кримінальне провадження за статтею "Самовільне зайняття земельної ділянки та самовільне будівництво".

Також настоятелю храму повідомлено про підозру в поширенні комуністичної символіки та пропаганді комуністичного тоталітарного режиму.

Liked the article?
Help us be even more cool!