ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Щодо журналіста з Кременчука Булашева продовжує кібербулінг анонімний сайт 

06.12.2023, 10:46
Надія Кучер

Головний редактор видання “Кременчуцька газета” (Полтавська область) Олег Булашев заявив, що анонімний сайт “Кременчук Today” продовжує тиснути на нього, публікуючи образливі й такі, що дискредитують його журналістську діяльність, матеріали.

Про це журналіст повідомив полтавській представниці ІМІ Надії Кучер.

4 грудня на сайті ”Кременчук Today” вийшла стаття із заголовком “Жевагівські ЗМІ піарять у Кременчуці любителів путіна: хочуть дискредитувати ЗСУ та міську владу” авторства Наталії Бойко.

У публікації сайт пише, що “ЗМІ, які фінансуються проросійським олігархом-утікачем Жеваго, роблять усе, щоб дискредитувати допомогу армії. Вони приводять на громадські патріотичні акції місцевих “ватників” та активно піарять їх. Так, “Кременчуцька газета” опублікувала відео з відомою любителькою путіна, блогеркою з Кременчука Аллою Ковальчук”, та додає, що головний редактор “Кременчуцької газети” “Булашев теж любить путіна”, “публікує матеріали на захист УПЦ московського патріархату”, “під час повітряної тривоги опублікував відомості, які прямо вказують на важливу ціль у Кременчуці”, “піарить довірену особу зрадника Киви”.

“Булашев давно й активно просуває “рускій мір” та його любителів у Кременчуці. Його завдання – дискредитація ЗСУ, волонтерського руху та міської влади. Через це Булашев давно перебуває в полі зору СБУ, але уникає арешту завдяки зв’язкам у правоохоронних органах”, – звинувачує Булашева “Кременчук Today”. 

У коментарі полтавській представниці ІМІ Олег Булашев заперечив звинувачення “Кременчук Today”. Зараз журналіст розмірковує над тим, щоб подати заяву до поліції та суду. 

“Немає на кого подати до суду. Вже були судові позови на цей сайт, і всі вони безрезультатні через те, що немає відповідача”, – сказав Булашев.

Кіберцькування Олега Булашева триває вже кілька років. Як повідомляв ІМІ, 2019 року головний редактор видання “Кременчуцька газета” заявив про цькування в соцмережах. Влітку 2023 року місцевий сайт “Кременчук Today” звинуватив Булашева в роботі на ворога. Булашев назвав публікації “неправдою та нісенітницею”. Так, 26 липня на сайті вийшов матеріал “Чому псевдожурналіст Булашев уникає арешту за роботу на ворога?”. У ньому йдеться про те, що Булашев нібито “завжди був прихильником концепції “руского міра”, “публікує матеріали на захист УПЦ московського патріархату. Він є позаштатним прессекретарем митрополита Кременчуцької єпархії УПЦ МП Ніколая, брав участь у підготовці проросійських церковних видань”.

Також сайт наводить приклади нібито розголошення інформації про важливі цілі в Кременчуці. Серед інших звинувачень, що Булашев нібито багато років працював прессекретарем Партії регіонів, а з 2014 року – ОПЗЖ, що він був керівником пресцентру штабу Януковича в Кременчуці на виборах 2004 та 2009 років, а також працював на штаби Партії регіонів та ОПЗЖ із 2006 до 2020 року на виборах до Верховної Ради та місцевої ради. У коментарі полтавській представниці ІМІ Олег Булашев назвав усі звинувачення сайту повною маячнею.

Також ІМІ повідомляв, що протистояння між “Кременчук Today” та “Кременчуцькою газетою” триває давно, були звернення до Незалежної медійної ради та Медіачеку. Результати незалежної медійної експертизи свідчать про порушення Кодексу етики українського журналіста обома сайтами.

Liked the article?
Help us be even more cool!