ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

На Житомирщині СБУ проводить безпекові заходи на трьох об’єктах УПЦ МП

08.12.2022, 12:32
Фото – СБУ
Фото – СБУ

У Житомирській області тривають безпекові (контррозвідувальні) заходи СБУ на об’єктах Української православної церкви.

Про це повідомила пресслужба ГУ СБУ у Житомирській області.

Цього разу заходи проводяться в Коростенському районі на території та в приміщеннях:

– Чоповицького Афонської ікони Божої матері жіночого ставропігійного монастиря;

– Казанської ікони Божої матері чоловічого монастиря Овруцько-Коростенської єпархії;

– скиту цього монастиря на честь преподобного Силуана Афонського.

Співробітники Служби безпеки України працюють спільно з Національною поліцією і Національною гвардією за безпосередньої участі представників церкви.

"Їхня мета – виявлення та протидія підривній діяльності російських спеціальних служб у релігійному середовищі нашої держави. Враховуючи повномасштабну військову агресію російської федерації проти України, дані заходи проводяться Службою безпеки в тому числі для унеможливлення використання афілійованих із центрами впливу в рф релігійних громад в якості осередку "русского міра" та убезпечення населення від можливих провокацій і терористичних актів", – зазначили в СБУ.

Спільно з представниками релігійних організацій правоохоронці проводять огляд території та приміщень для виявлення людей, можливо причетних до протиправної діяльності, та предметів, заборонених до обігу на території України.

Як повідомляв ІМІ, співробітники Служби безпеки України проводять контррозвідувальні (безпекові) заходи на об’єктах УПЦ МП у Черкаській, Волинській та Херсонській областях.

За останні кілька тижнів СБУ провела низку безпекових заходів по всій Україні в приміщеннях УПЦ МП. 

5 грудня 2022 року співробітники Служби безпеки України провели контррозвідувальні (безпекові) заходи на об’єктах УПЦ МП у Полтавській області. Зокрема, у Мгарському Спасо-Преображенському чоловічому монастирі Полтавської та Миргородської єпархії УПЦ і єпархіальному управлінні Кременчуцької та Лубенської єпархії УПЦ.

2 грудня Служба безпеки України оголосила про підозру митрополиту Кіровоградської єпархії УПЦ МП, який поширював прокремлівські погляди в регіоні та виправдовував захоплення Криму.

31 жовтня СБУ повідомила про обшуки в Кіровоградській та Олександрійській єпархіях через поширення окремими представниками цієї громади ідей, що зазіхають на територіальну цілісність України та розпалювання релігійної ворожнечі. 

За даними спецслужби, серед іншого в них виявлено листування митрополита Кіровоградського і Новомиргородського з патріархом Московським Кирилом та вилучено велику кількість виготовлених у РФ антиукраїнських матеріалів. За попередніми оцінками, зазначає СБУ, у їхніх текстах містяться ознаки вчинення кримінальних правопорушень, передбачених Кримінальним кодексом України. 

Зокрема, це ст. 110 – зазіхання на територіальну цілісність і недоторканність України; ст. 161 – порушення рівноправності громадян залежно від їхньої расової, національної, регіональної належності, релігійних переконань, інвалідності та за іншими ознаками. 

1 грудня СБУ повідомила про підозру священнику з Києво-Печерської лаври, що організував богослужіння, під час якого вихваляли "русскій мір".

Liked the article?
Help us be even more cool!