ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Нардеп, що позивався проти кропивницького видання CBN, програв суд у першій інстанції

18.01.2022, 17:00
Фото – John Woods / The Canadian Press files / winnipegfreepress.com
Фото – John Woods / The Canadian Press files / winnipegfreepress.com

Народний депутат від фракції “Слуга народу” Богдан Торохтій, що позивався проти інформаційної агенції “Центральноукраїнське бюро новин” (CBN) через новину про незадеклароване авто, програв суд щодо визнання інформації недостовірною.

Так, 18 січня Ленінський районний суд Кропивницького відмовив у задоволенні вимог позивача, повідомляється на сайті агенції та в телеграм-каналі.

Причиною позову став матеріал “Слуга народу” з Кіровоградщини “забув” задекларувати автомобіль”, що вийшов на CBN 10 червня 2021 року.

У своєму позові нардеп наголошував, що йому “було спричинено постійні розлади психіко-емоційного стану та погіршився стан його здоров’я, погіршення ділових стосунків у роботі, зокрема у зв’язку з публічністю до позивача почали звертатися виборці з наданням пояснень, змінилося відношення”. 

Під час свого виступу на суді представник позивача акцентував на тому, що матеріал CBN “похитнув його ділову репутацію, гідність та честь”. Як доказ захисник позивача надав копії скріншотів з негативними коментарями на адресу народного обранця, зроблених на сторінці однієї з Facebook-спільнот, де був опублікований матеріал CBN.

Депутат вимагав видалити матеріал із сайту та відшкодувати юридичні витрати – 16 тисяч гривень на послуги адвоката.

Суд не задовольнив вимоги позивача та залишив відшкодування витрат за ним. Крім того, суд вирішив, що CBN може не видаляти публікацію.

Наразі видання має на руках вступну та резолютивну частини рішення, повний текст якого має бути оприлюднено 28 січня. Відповідне рішення може бути оскаржене протягом 30 днів з дня проголошення.

Liked the article?
Help us be even more cool!