ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Не знаю, чи це лікується – Кислиця на закид делегатки з РФ щодо його виступу іспанською в ООН

Представниця з РФ дорікнула постпреду України при ООН Сергію Кислиці, що той перед голосуванням Генасамблеєю ООН резолюції, яка засуджує серйозні порушення Росією прав людини на тимчасово окупованих українських територіях, виступив іспанською, а не російською.

Кислиця відповів їй у соцмережі Х, додавши відео виступу самої представниці.

“Es que no estoy curad... [Я не вилікувалася]”, – каже Lucía, героїня фільму видатного іспанця, Педро Альмодовара, “Жінки на межі нервового зриву”. Десь так на межі зриву була сьогодні засланка Москви в Генеральній Асамблеї ООН після того, як я виступив іспанською перед голосуванням з проєкту “Кримської” резолюції. Мовляв, представник України готовий виступати будь-якою мовою, аби не російською, щоб “уникнути репресій свого уряду”. Не знаю, чи це лікується, судить самі”, – написав Кислиця.

Генеральна Асамблея ООН ухвалила оновлену резолюцію, яка засуджує серйозні порушення Росією прав людини на тимчасово окупованих українських територіях. Зокрема, вона вимагає від Росії припинити примусову депортацію та гарантувати безпечне повернення всіх українських дітей і цивільних заручників.

Як повідомляв ІМІ, 18 травня 2023 року постійний представник України при ООН Сергій Кислиця на засіданні Радбезу ООН, яке скликала Росія для обговорення постачання зброї до України, заявив, що президент Росії Володимир Путін має два шляхи виходу з нинішньої ситуації – здатися або повторити долю Адольфа Гітлера, який наклав на себе руки наприкінці Другої світової війни.

Liked the article?
Help us be even more cool!