ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Нещодавно я отримала повідомлення, які люди з Луганщини надсилали мені ще влітку – журналістка

Наприкінці грудня 2023 року в окупованому Сєвєродонецьку на нетривалий час з'явився мобільний зв'язок. Журналістка Марина Терещенко отримала повідомлення від місцевих жителів, які вони надсилали їй ще влітку.

Про це вона розповіла Громадському радіо.

Вона констатувала, що в серпні-вересні торік ситуація на окупованій території Луганщини різко погіршилася, через що людей, готових говорити й розповідати про те, що там відбувається, стало в рази менше.

"Вони або виїжджали, або закривалися та не хотіли говорити через переслідування окупаційної влади. Якщо ж говорити про зараз, то особисто в мене був бум, коли в Сєвєродонецьку, в районі поліклініки СПЗ, з’явився зв’язок. Тоді мені на Telegram почали приходити повідомлення, які люди намагалися відправити ще пів року тому. Я це зрозуміла за змістом повідомлення: люди писали приблизно на початку червня. Наприклад, "Я посадив помідори, зміг купити розсаду, з’їздив у Луганськ". І я зрозуміла, що це було ще пів року тому. Люди намагалися мені написати, що в них відбувається, як вони виживають", – розповіла Марина Терещенко.

З повідомлень вона дізналася, що люди в Сєвєродонецьку влітку всюди висаджували городи, навіть перекопували клумби й парковки, "щоб якось вижити взимку".

"Дійсно, там гуманітарна ситуація була складна. У людей не було грошей, щоб купувати їжу. Гуманітарку видавали за те, що ти ходиш розбирати завали або ще щось робиш для окупаційної влади. А от, наприклад, мої колишні сусіди, дуже літні люди (жінка майже лежача), – вони купували насіння і розбивали клумби разом з іншими пенсіонерами, які залишилися в тому будинку", – повідомила співрозмовниця Громадського радіо.

Liked the article?
Help us be even more cool!