ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Невідомі намагалися акредитуватися від "НикВести" на заходи за участю представників влади

Миколаївське онлайн-видання “НикВести” заявило про те, що невідомі особи намагалися від імені видання потрапити на заходи за участю перших осіб держави. 

Про це ІМІ повідомила головна редакторка “НикВести” Катерина Середа.

За її словами, минулого тижня з редакцією зв’язалися представники Управління державної охорони (УДО), де повідомили, що нібито від видання останнім часом надійшло кілька заявок на участь у заходах. 

УДО не надало їм акредитацію та вирішило перевірити, чи дійсно ці люди є працівниками “НикВести”. Були названі два імені – Тетяна Мироненко та Тетяна Артемова, заявки на акредитацію заповнювалися з різних електронних адрес, але вказувався один і той самий номер телефону. На думку редакції, це одна і та сама жінка.

“Ми провели власне розслідування та ідентифікували цю людину та її справжнє ім’я – ми дізнались, що вона родом з Миколаєва. Сьогодні ми поспілкувалися з жінкою, вона підтвердила, що дійсно заповнювала “якісь заявки” на участь у заходах, але каже, що не пам’ятає, чому назвалася журналісткою “НикВести”, хоча сама не має стосунку до медіа. Каже, що хотіла потрапити за захід, щоб почути, “коли ж буде вже перемога”, – розповіла Катерина Середа.

“НикВести” передали знайдену про жінку інформацію до правоохоронних органів.

У заході, на який вона намагалась акредитуватися, брали участь дружина президента Олена Зеленська, міністри, посли, відомі культурні діячі, представники Євросоюзу, Організації з безпеки і співробітництва в Європі та інших українських і міжнародних організацій.

“Ми відкриті для наших читачів та на сайті публікуємо всю інформацію про наше медіа, зокрема імена та контакти журналістів, які працюють у “НикВести”. Вважаю, що це важливо, особливо в таких випадках, і добре, що Управління держохорони проводить таку перевірку”, – додала Катерина Середа.

Зазначимо, що це не перший за останній час випадок, коли невідомі намагаються акредитуватися на від імені українських медіа. Минулого тижня про таке шахрайство заявила редакція ZN.ua.

За словами співробітників УДО, які надали коментар “Детектору медіа” на умовах анонімності, останнім часом подібні випадки почастішали. І, до прикладу, під час перевірки охочих акредитуватися саме на захід, куди намагались акредитуватися від імені ZN.ua, 30% з них довелося відмовити через підроблені журналістські посвідчення чи неможливість ідентифікувати цих людей як журналістів тих видань, від імені яких вони подавали заявки.

Liked the article?
Help us be even more cool!