ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Невідомо, у якому стані перебуває телеоператор Василь Філімон, – Суспільне

Фото – Суспільне мовлення
Фото – Суспільне мовлення

Наразі немає новин, у якому стані перебуває військовий, телеоператор Василь Філімон, в яких умовах його утримують, чи потребує він медичної допомоги. 

Про це повідомила пресслужба Суспільного.

До Дня захисників та захисниць України його дружина Юлія Філімон і колеги із "Суспільне Миколаїв" Світлана Кльосова й Валентина Гурова розповіли про довоєнне життя і роботу Василя.

"Я вийшла заміж за надзвичайного чоловіка! Часом дуже впертого і буркотливого, але в той самий час надзвичайно чуйного, уважного, пристрасного і дбайливого", – каже дружина Василя Юлія.

Вона відзначає його жагу до знань і саморозвитку: до війни він займався спортом, грав у шахи, багато читав. З особливим захопленням любив перечитувати книжки Даніеля Канемана, відомого своїми працями з когнітивної психології.

З початком війни на Сході України Василь здавав кров у центрі переливання: вважав це своєю місією для порятунку не одного життя. 

На Суспільному Василь Філімон – із 2016 року. Паралельно заочно здобував другу вищу освіту і за декілька днів до повномасштабної війни отримав диплом за спеціальністю "Менеджмент". 

Світлана Кльосова пригадує жарти Василя, твердість характеру й ерудованість. Завжди готовий підтримати інтелектуальну бесіду чи дискусію, часто – сам стає ініціатором.

"З Васею ми познайомилися шість років тому на одній зі зйомок. Я тоді тільки починала свій журналістський шлях, а Василь працював телеоператором на одному з миколаївських телеканалів. Такий усміхнений, впевнений у собі, компанійський. Через декілька років ми вже стали колегами на "Суспільне Миколаїв". Попереду були десятки цікавих спільних зйомок. Вася завжди відгукувався на будь-яку роботу і виконував її якісно. Пам’ятаю, як у 2020-му ми о 4:30 поїхали на полігон знімати стрибки парашутистів. Було дуже холодно і темно. Я кажу: "Вась, а якщо вийде – познімаємо з гвинтокрила, на висоті?" Вже за годину ми підіймалися на 800 метрів над містом, а Вася робив найгарніші кадри, які я тільки могла уявити", – говорить Світлана.

Валентина Гурова знайома з Василем зі студентських років. Товаришували вже тоді, а коли він прийшов на Суспільне – дружба зміцніла.

"Не знаю більш справедливої й вимогливої людини, ніж Вася. Коли мені потрібна неупереджена і максимально об’єктивна думка щодо чогось, без роздумів знаю – звертатись треба до нього. Вранці 24 лютого ми зустрілись із сім’єю Філімонів, і мене ні краплі не здивувало рішення Василя – він їхав до військкомату. Відчуття справедливості й що він повинен захистити свою дружину, батьків, брата, друзів не дало б йому вчинити інакше. Я пишаюсь і дуже скучаю за ним", – каже Валентина.

Інформацію про полон Василя Філімона поширили десятки українських видань та закордонні редакції. 

Дружина Василя і Суспільне мовлення неодноразово зверталися до української влади та міжнародної громадськості із закликом всебічно й усіма можливими способами сприяти визволенню Василя Філімона. 

Як повідомляв ІМІ, у травні 2022 року телеоператор Миколаївської філії Суспільного мовлення Василь Філімон, який був призваний до лав Збройних сил України, потрапив у полон до військових окупаційних сил РФ. Василь Філімон був призваний до лав ЗСУ 24 лютого 2022 року, у перший день повномасштабного наступу Росії.

Liked the article?
Help us be even more cool!