ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Nikcenter заявив про спроби невідомих зламати телеграм-акаунти журналістів

Фото – gazetadita.al
Фото – gazetadita.al

Миколаївський Центр журналістських розслідувань Nikcenter заявив про те, що невідомі намагались отримати доступ до особистих акаунтів журналістів у телеграмі. Про це 7 листопада у фейсбуці повідомив головний редактор видання Олег Оганов.

“Протягом тижня невідомі особи намагались отримати доступ до телеграм-акаунтів журналістів Nikcenter. Сьогодні колегам прийшли смс від CloudОTP з кодом доступу до телеграму, тобто хтось намагався зайти в мережу під нашими телефонами. Усі спроби були невдалі, причому з одного й того ж IP, зареєстрованого в Миколаївській області”,  – повідомив Олег Оганов.

Представниця Лабораторії цифрової журналістики Ірина Чулівська, коментуючи публікацію Олега Оганова, зазначила, що в разі, якщо видання звернеться із заявою до кіберполіції, правоохоронці матимуть можливість забрати телефони медійників для розслідування.

“Поліція в такому випадку захоче забрати ваші телефони з відкритим телеграмом “для розслідувань”, і, звісно ж, ніхто з журналістів на таке не піде (і правильно зробить)”, – написала Ірина Чулівська.

У коментарі представниці ІМІ в Миколаївській області Олег Оганов повідомив, що видання поки не планує звертатися до правоохоронних органів, оскільки це ризиковано.

Водночас видання зараз перевіряє, чи не була зафіксована останнім часом підозріла активність на сайті.

“З приводу зв'язку з останніми розслідуваннями не можу нічого стверджувати. Хоча вони були дуже резонансні й зачіпають інтереси багатьох впливових осіб”, – сказав Олег Оганов, відповідаючи на питання про те, чи не пов’язує він атаку з останніми розслідуваннями центру.

Зазначимо, що напередодні видання опублікувало розслідування про гендиректора КП “Миколаївводоканал” Бориса Дуденка, а також матеріали про те, як миколаївські бізнесмени освоюють оборонні закупівлі на харчування військових, і розслідування про “зникнення” армійського пального на АЗС Миколаєва.

Liked the article?
Help us be even more cool!