ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Окупаційний суд Криму допитав у справі Єсипенка ще одного свідка обвинувачення

13.10.2021, 11:52
Фото - crimean-solidarity.org
Фото - crimean-solidarity.org

Підконтрольний Кремлю Сімферопольський районний суд допитав 12 жовтня ще одного свідка обвинувачення у справі фрілансера Радіо Свобода Владислава Єсипенка, повідомляє Крим.Реалії.

Як пише видання, свідок Єлизавета Павленко була затримана разом із Владиславом Єсипенком 10 березня 2021 року. У неї в квартирі зупинявся Владислав, коли приїжджав до Криму, в цій же квартирі, в подальшому, був проведений обшук після затримання Єсипенка.

“Я вважаю, що це – свідок захисту. Відповідно, свідок, який здавав квартиру Єсипенку. Там були встановлені обставини проведення обстеження приміщення, там, власне, ніякі докази не були вилучені. Вони фігурують у справі, але це просто замальовка така, як діяли співробітники ФСБ. А діяли вони, можна сказати, не зовсім коректно: розходилися по кімнатах, могли щось підкинути, могли щось зробити. Але, на наше щастя, цього не сталося в цій квартирі”, – прокоментував засідання адвокат Дмитро Дінзе.

Під час процесу були оголошені матеріали кримінальної справи. Сторона захисту заявила клопотання про допит експерта, який робив експертизу, про огляд автомобіля, а також про допит вибухотехніка, який був присутній під час огляду авто, але суддя Длявер Берберов не задовольнив його.

Наступне засідання призначене на 16 листопада на 14:00. Перерва в місяць обумовлена тим, що суддя йде у відпустку.

Нагадаємо, на попередньому засіданні у справі Єсипенка допитали двох свідків обвинувачення – оперуповноваженого співробітника ФСБ В'ячеслава Тропіна, який здійснював обстеження житла, в якому зупинявся Владислав Єсипенко, і ділянки місцевості, де, за версією обвинувачення, журналіст дістав вибуховий пристрій. Також був допитаний понятий, який брав участь при обстеженні житла, Олексій Лузанов.

Як повідомляв ІМІ, 6 липня Окупаційний суд у Сімферополі продовжив арешт Владиславові Єсипенку до 18 грудня. 

15 липня в підконтрольному Росії Сімферопольському районному “суді” російський прокурор оголосив обвинувальний висновок у справі журналіста Радіо Свобода Владислава Єсипенка. Його звинувачують за статтями 223-1 (незаконне виготовлення вибухових речовин, перероблення або ремонт вибухових пристроїв) і 222.1 (незаконні придбання, передання, збут, зберігання, перевезення або носіння зброї, її основних частин, боєприпасів) КК Росії. 

Санкції обох статей передбачають до 12 років позбавлення волі. Максимальний термін покарання за сукупністю двох статей – 18 років позбавлення волі.

10 березня співробітники ФСБ Росії затримали в окупованому Криму фрілансера Радіо Свобода Владислава Єсипенка. Він брав участь в акції до дня народження Тараса Шевченка, що відбулася в Сімферополі 9 березня. Журналісту інкримінують збір інформації “в інтересах спецслужб України”, зокрема Служби зовнішньої розвідки, повідомили в Центрі громадських зв’язків ФСБ Росії. Як стверджують в ФСБ, Єсипенко “здійснював фото- і відеофіксацію місцевості, об’єктів життєзабезпечення і місць масового перебування людей на території Криму”.

Liked the article?
Help us be even more cool!