ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Оператор дрона мав бачити логотип "Проліски" – кореспондент УП про обстріл

Фото – Дмитро Ларін, Українська правда
Фото – Дмитро Ларін, Українська правда

Оператор російського FPV-дрона, який обстріляв авто волонтера гуманітарної місії "Проліска" Євгена Ткачова, бачив на даху авто блакитний логотип організації.

Про це в коментарі ІМІ розповів фотокореспондент "Української правди" Дмитро Ларін.

За його словами, дрон летів на малій висоті.

"FPV-дрон спочатку пролетів повз авто, а потім розвернувся і влучив у багажник. Це було на малій висоті, так що дуже ймовірно, що оператор бачив позначки на автівці. Коли дрон ще підлітав, Євген крикнув, що летить дрон, щоб ми ховалися. Я в той момент йшов до нашої редакційної автівки, яка стояла під деревом, щоб переставити її під накриття. Коли почув, що летить дрон, сховався за парканом", – зазначив фотокореспондент.

Логотип гуманітарної місії
Фото – Дмитро Ларін, Українська правда

Далі, каже Дмитро, він почув звук вибуху, потужніший за вибух гранати. За кілька секунд визирнув з-за паркана і побачив, що багажник палає.

Волонтер підбіг до авто і витягнув речі, які палали, скинув їх на землю та дав команду швидко виїжджати звідти.

"Автівка своїм ходом повернулася до Костянтинівки", – зауважив фотокореспондент.

Він також пояснив, що поліція складає протокол у Костянтинівці, адже навряд чи правоохоронці поїхали б на місце обстрілу – це край Часового Яру в бік Бахмута. До ворожих позицій там 3–4км, немає зв'язку, багато обстрілів, але досі залишаються цивільні. 

"Як почувається зараз місцева жінка (яка отримувала гуманітарну допомогу, коли стався обстріл. – Ред.), не знаю, ми дуже швидко згорнулись і поїхали звідти. Коли ми від'їхали, вона була в порядку, без ушкоджень. Можливо, злегка контужена. До медиків не зверталися", – розповів Дмитро Ларін.

Щодо авто, додав він, то в ньому вибило шибки в багажному відділенні, тріснуло лобове скло, велика дірка в кришці багажника, ймовірно від кумулятивного заряду. 

Як повідомляв ІМІ, російський FPV-дрон поцілив в автомобіль працівника гуманітарної місії "Проліска" від Агенції ООН щодо біженців Євгена Ткачова, коли він видавав гуманітарну допомогу в Часовому Яру на Донеччині. Знімальна група "Української правди" була в цей момент поруч, адже знімала сюжет про видавання гуманітарної допомоги.

Liked the article?
Help us be even more cool!