ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Переселенка з Оріхова створила благодійний календар із запорізькими військовими

Фото – Суспільне Запоріжжя
Фото – Суспільне Запоріжжя

Фотографиня з Оріхова Запорізької області Анастасія Ракус створила календар з портретами запорізьких захисників та захисниць. Гроші з продажу календаря підуть на допомогу українським військовим, повідомляє Суспільне.

За інформацією Суспільного, Анастасія Ракус виїхала з Оріхова до Запоріжжя минулого року. Саме в Запоріжжі вона почала вчитися фотографії. Фотографиня вже випустила календар 2023 року з українськими жінками. Цього року вона присвятила календар воїнам ЗСУ. Робота над календарем тривала чотири місяці, із серпня до листопада 2023 року. 

Частина воїнів ЗСУ на календарі – із самого Оріхова Запорізької області. На обкладинці календаря зображені також і діти українських військових. На першій сторінці календаря – портрет військовослужбовця із Запоріжжя Олексія. До початку повномасштабної війни він працював в IT, захоплювався фотографією. Торік пішов служити добровольцем, сапером на Харківському напрямку. Там отримав важке поранення і понад пів року провів у лікарні.

Військовослужбовець Олексій, портрет якого на першій сторінці календаря, Запоріжжя, 14 грудня 2023 року. Фото Суспільне Запоріжжя

Як повідомила Анастасія на своїй інстаграм-сторінці, не всі з героїв цього календаря дочекалися його випуску. Так, у бою загинув молодий герой Тарас Мельнічук, йому назавжди лишилося 29 років, повідомила вона.

За словами фотографині, замовляють календар з усієї України. Зараз уже назбирали на допомогу військовим з продажу близько 12 тисяч гривень. “Це майже 50 примірників. Один примірник коштує 305 гривень, одна третя частини йде на друк календаря, а дві треті – на донат”, – говорить вона. Для замовлення календаря звернутися можна в особисті повідомлення фотографині Анастасії Ракус в інстаграмі.

Liked the article?
Help us be even more cool!