ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Перший Криворізький після запуску збору донатів підтримує майже 125 людей

Фото – Перший Криворізький
Фото – Перший Криворізький

Інформаційне агентство Перший Криворізький має невелику, але стабільну підтримку читачів після того, як у травні запустило на сайті сервіс зі збору донатів для своєї діяльності.

Про це представниці ІМІ в Дніпропетровській області розповіла головна редакторка медіа Софія Скиба. 

За її словами, редакцію зараз підтримує близько 125 людей.
“Суми коштів, яку ми наразі отримуємо, вистачає хіба на частину офісних видатків. Але це теж приємно – ми відчуваємо читацьку підтримку кількох десятків людей. Утім, кількість звернень на сторінку донатів свідчить про те, що люди хотіли б підтримувати незалежне медіа. Ми проводили опитування: частина тих, хто хотів би підтримати нас і розуміє важливість існування медіа, альтернативних до провладних, просто не мають на це коштів”, – розповіла Софія Скиба. 

Перед запуском такого експерименту редакція проводила опитування аудиторії, щоб зрозуміти доцільність цієї ідеї. Підписникам на patreon редакція пропонує долучитися до розроблення тем, зустрічей з командою. А в тих, хто готовий донатити через сервіс на сайті, є можливість отримати мерч 1kr.ua.

Як повідомляв ІМІ, інформагентство працює на медіаринку Дніпропетровської області понад 12 років. Працює із суспільно-політичними темами з розвінчуванням радянських і російських міфів, також є проєкти, присвячені екології міста. Змінити схему фінансування довелося з початком повномасштабної війни Росії проти України, коли кілька рекламодавців змушені були піти з видання.
Раніше в Кривому Розі медіа вже робили спроби запустити сервіс донатів, проте вони не були успішними. А після початку повномасштабної війни це була перша спроба медіа в цьому місті запустити донати.

Liked the article?
Help us be even more cool!