ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Пластуни на відкритті світової конференції вшанували пам’ять загиблого журналіста Тараса Давидюка

17.11.2023, 14:00
Ганна Калаур
Фото – Горинь інфо
Фото – Горинь інфо

На відкритті Зборів Конференції Українських пластових організацій у Варшаві вшанували пам’ять про полеглого військового, пластуна і головного редактора “Горинь інфо” Тараса Давидюка.

Про це повідомляє “Горинь інфо” з посиланням на фейсбук-сторінку “Пласту у світі”.

Вчора, 16 листопада, у Варшаві розпочалися 21-ші Збори всіх пластових організацій з вшанування пам’яті тих, хто відійшов на Вічну Ватру, пластунів, що загинули в російсько-українській війні від 2014 року. Тарас Давидюк був членом “Пласту”, виховником юнацького гуртка “Чорні ступні”. 

Як повідомляв ІМІ, Тарас Давидюк загинув 3 листопада на околиці села Роботине Запорізької області. Він був військовослужбовцем 14 окремого механізованого полку. 

Рік тому в інтерв'ю ІМІ Тарас Давидюк розповів, що став військовим після Революції гідності. Спочатку служив у добровольчому батальйоні “Гарпун”, а також у полку “Миротворець”. У різні періоди військової служби він був розвідником, кулеметником та мінометником, побував у багатьох гарячих точках. 

У проміжках між службою Тарас Давидюк займався журналістикою і громадською діяльністю. Він був пластуном, членом Молодого Руху, головою обласної організації і членом Центрального Проводу Молодіжний Націоналістичний Конгрес, очолював Рівненську обласну організацію “Активна молодь”.  

Наприкінці вересня цього року Тарас Давидюк повідомив про заручини з пластункою, психологинею і викладачкою Національного університету “Києво-Могилянська академія” Тетяною Лущенко.  27 жовтня Тарас написав у себе на сторінці: “На сьогодні немає і не може бути важливіших справ, ніж війна. І це мають зрозуміти всі. І не лише зрозуміти, але й діяти відповідно”. 

В інтерв’ю ІМІ Тарас Давидюк розповів, що має багато планів на життя, серед яких, окрім перемоги України, дописати книгу про добровольчий батальйон, у якому він служив, повернутися в журналістику, продовжувати боротися за правду й ідеали.

Прощання з Тарасом відбулося в Києві 7 листопада, а наступного дня, 8 листопада, його поховали в Рівному. Попрощатися з Тарасом Давидюком прийшли сотні рівнян, представники рівненського “Пласту”, активісти.

Liked the article?
Help us be even more cool!