ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Подільське радіо встановило "іменні" знаки вздовж траси, але поліція це не погоджувала

Радіостанція “Подільське радіо” розмістила на Вінниччині вздовж дороги міжнародного значення знаки зі своєю частотою. У патрульній поліції кажуть, що ці знаки встановлено без погодження, а дії медійників порушують Кодекс про адміністративні правопорушення.

Як повідомляє представник ІМІ у Вінницькій області, на початку січня радіостанція повідомила, що встановила перші три в Україні нові інформаційні дорожні знаки на автотрасі міжнародного значення М-12 (Стрий – Тернопіль – Кропивницький – Знам’янка) в проміжку між Умань – Гайсин, Гайсин – Кунка та Райгород – Куна.

Редакція мовника зазначила, що це стало першим таким проєктом в Україні, й назвала головною метою цієї ініціативи “забезпечення водіїв і пасажирів необхідною та своєчасною інформацією про дорожні умови, поточний стан дороги, попередження про можливі аварійні ситуації та надання порад щодо безпеки на дорозі”. 

Подільське радіо встановило вздовж дороги на Вінниччині свої дорожні знаки. Фото – podilske.com

Траса М-12 є колишнім автомобільним шляхом міжнародного значення на території України (тепер це частина автомобільного шляху міжнародного значення М 30) – Стрий – Тернопіль – Кропивницький – Знам'янка. Він проходив територією Львівської, Івано-Франківської, Тернопільської, Хмельницької, Вінницької, Черкаської та Кіровоградської областей. Збігався з частиною європейського маршруту E50 (Брест (Франція) – Париж – Прага – Ужгород – Кропивницький – Донецьк – Ростов – Махачкала).

“Цей захід відображає не лише інноваційний підхід до розвитку інфраструктури, а й підкреслює важливість співпраці між ЗМІ та владою для забезпечення безпеки на дорозі та зручності вчасного повідомлення для водіїв у дорозі”, – написали медійники.

Подібні знаки, відповідно до ДСТУ 4100:2021 “Знаки дорожні. Загальні технічні умови. Правила застосування”, належать до інформаційно-вказівних знаків 5.78 “Радіостанції, що передають інформацію про дорожній рух”, які застосовуються для позначення ділянки дороги, де здійснюється приймання передачі радіостанції за частоти, вказаної на знаку. 

Водночас у Патрульній поліції Вінницької області повідомили регіональному представнику ІМІ, що винесли медійникам за правопорушення постанову. 

Дорожній знак, який встановило Подільське радіо, podilske.com

“Ці дорожні знаки були встановлені без погодження з уповноваженим підрозділом Національної поліції”, – повідомили представнику ІМІ в поліції. 

За правопорушення медійникам винесли постанову за ч. 2 ст. 140 КУпАП (“Порушення правил, норм і стандартів при утриманні автомобільних доріг і вулиць, невжиття заходів щодо своєчасної заборони або обмеження руху чи позначення на автомобільних дорогах і вулицях місць провадження робіт”) та видали припис на демонтаж дорожніх знаків.

“Стосовно відповідальної особи, що встановила дорожні знаки, були вжиті заходи, передбачені законодавством”, – зазначила поліція. 

За таке правопорушення передбачено штраф від 340 до 680 гривень.

Liked the article?
Help us be even more cool!