ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Полтавська міськрада здаватиме приватній газеті приміщення за 1 грн до 2034 року

22.06.2021, 12:06
Фото – Полтавський вісник
Фото – Полтавський вісник

Полтавська міська рада погодилася здавати в оренду приміщення приватній газеті “Полтавський вісник” за 1 гривню в рік до 2034 року. 

Таке рішення міськрада ухвалила 18 червня на засіданні сесії, повідомляє представниця ІМІ в Полтавській області. 

Рішення ухвалено на виконання рішення суду щодо укладення органом місцевого самоврядування з приватним підприємством “Полтавський вісник” мирової угоди про оренду та в межах законодавства про роздержавлення ЗМІ. 

Під час обговорення питання міський голова Олександр Мамай повідомив, що “Полтавський вісник” зараз належить Сергію Бєлашову, депутату Полтавської обласної ради, голові обласної партійної організації ВО “Батьківщина”. До роздержавлення газета належала міській раді.

Водночас не всі депутати погоджувалися підтримувати рішення щодо здавання комунального майна за такою ціною. Наприклад, депутат Вадим Ямщиков сказав, що здавати задешево приватній газеті не варто. На це інший депутат, Олександр Дедюхін,  пообіцяв подати на наступне засідання сесії проєкт рішення, згідно з яким “Полтавський вісник” зобов’яжуть друкувати матеріали міськради за 1 гривню.

Газеті надаватиметься в оренду приміщення на вул. Європейська, 8, площею 145 кв. м. 

Як повідомляв ІМІ, 27 квітня 2016 року Полтавська міська рада вийшла зі складу співзасновників газети “Полтавський вісник”. Раніше трудові збори колективу газети ухвалили рішення про реформування ЗМІ шляхом виходу органів влади й місцевого самоврядування зі складу засновників (співзасновників) друкованого ЗМІ.

Liked the article?
Help us be even more cool!