ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Полтавський журналіст створив авторський канал, на якому використовує ШІ

26.12.2023, 13:57
Надія Кучер

У Полтаві колишній журналіст і ведучий телеканалу PTV UA Артур Матевосян запустив авторський канал у YouTube “Матевосян NEWS”, на якому використовує штучний інтелект та віртуальну студію. Про це журналіст розповів полтавській представниці ІМІ Надії Кучер.

Канал "Матевосян NEWS" працює вже трохи більш ніж місяць, має майже тисячу підписників (990), і їхня кількість зростає щодня. Як розповів Артур Матевосян, на канал щодня підписуються по кілька людей. Розповів, що це буде на 100% незалежний журналістський канал, на якому нові відео будуть щоденно. Говорить, створювати авторські проєкти мріяв давно, але хотів більшої незалежності.

"Я в певний момент зрозумів, що хочу більшого професійного зростання. Враховуючи, що досвід у мене є, зокрема й роботи на всеукраїнський канал, зрозумів, що треба зростати самому в етичному, моральному плані, без зовнішнього впливу”, – говорить про рішення запустити авторський проєкт Артур Матевосян.

Журналіст ділиться: у роботі використовує штучний інтелект, чого його навчив знайомий, який безкоштовно допомагає створювати канал.

"На початку створення каналу залучав два види штучного інтелекту – ChatGPT та Bard. Ми ставили питання: що важливо для YouTube-каналу, що і як краще. Наприклад, штучний інтелект розповідає мені, на які тенденції слід звернути увагу. Звісно, на 100% я не беру його інструкції, але певні підказки дійсно допомогли на початковому етапі. А зараз пробую робити за допомогою штучного інтелекту віртуальну студію. Тобто задаю ШІ параметри, він малює студію", – розповідає Артур Матевосян.

Щодо контенту, на думку журналіста, акцент робить на своєму каналі на новини про міжнародну політику та про стан справ в Україні. На його думку, на першочерговому етапі створення каналу місцеві регіональні новини не можуть зробити канал популярним для широкої аудиторії. 

Журналіст ділиться порадою: поки не зробите щонайменше сто відео на своєму каналі, не зрозумієте, що саме потрібно вашій аудиторії, що саме її цікавить найбільше і яка вона, ваша аудиторія, загалом. 

"Я помітив, люди хочуть зараз легкої, я б сказав, розважальної інформації. Можливо, причиною цього є втома від війни, людям хочеться відволіктися. Але все одно не варто відсторонюватися від того, що в нашій країні повномасштабна війна. Тому я придумав проєкт "Ступор пропаганди" – це огляд російської пропаганди, тролінг і сарказм. І ці відео заходять на моєму каналі найкраще", – розповів Артур. 

Артур Матевосян співпрацював із продюсерською кампанією Friends Production, яка, своєю чергою, співпрацювала з Новим каналом, ICTV, 1+1, був залучений до створення таких розважальних шоу, як "Фабрика зірок" (2, 3, 4), "Танці з зірками" тощо.

Liked the article?
Help us be even more cool!