ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Президент у вечірньому зведенні подякував загиблому військовому і журналісту Тарасові Давидюку

04.12.2023, 10:41
Ганна Калаур
Фото – Facebook-сторінка Тараса Давидюка
Фото – Facebook-сторінка Тараса Давидюка

Президент України Володимир Зеленський у вечірньому зверненні 2 грудня згадав військового, активіста і головного редактора сайту “Горинь інфо” Тараса Давидюка, який загинув 3 листопада під час виконання бойового завдання. Також президент подякував Тарасові “за сміливість і справжнє лідерство в бою”. 

Про це йдеться на сайті Офісу Президента України. 

“І звичайно, наша особиста вдячність тим, хто найбільше проявив себе в боях заради України, заради незалежності. Солдат Тарас Давидюк, розвідник, 130 окремий розвідбат. Дякую, Тарасе, за сміливість і справжнє лідерство в бою!” – сказав Володимир Зеленський. 

Зауважимо, що впродовж останніх місяців Тарас Давидюк був розвідником-кулеметником 14 окремого механізованого полку ЗСУ. Раніше, у 2016–2019 роках, а також у 2022 році, він служив у 130 окремому розвідувальному батальйоні, який вказав у промові Володимир Зеленський. 

Як повідомляв ІМІ, Тарас Давидюк загинув 3 листопада на околиці села Роботине Запорізької області внаслідок атаки російського дрона-камікадзе.

“Він їхав з метою евакуювати свою групу військовослужбовців. [...] Під час виконання бойового завдання зазнав поранень, несумісних з життям”, – розповідав Суспільному побратим Тараса Маркіян Яциняка. 

Рік тому в інтерв'ю ІМІ Тарас Давидюк розповів, що став військовим після Революції гідності. Спочатку служив у добровольчому батальйоні “Гарпун”, а також у полку “Миротворець”. Згодом він приєднався до 130 ОРБ, а крайні місяці служив у 14 полку. У різні періоди військової служби він був розвідником, кулеметником та мінометником, побував у багатьох гарячих точках. 

У проміжках між службою Тарас Давидюк займався журналістикою і громадською діяльністю. Він був пластуном, членом Молодого Руху, головою обласної організації і членом Центрального Проводу Молодіжний Націоналістичний Конгрес, очолював Рівненську обласну організацію “Активна молодь”.  

Наприкінці вересня цього року Тарас Давидюк повідомив про заручини з пластункою, психологинею і викладачкою Національного університету “Києво-Могилянська академія” Тетяною Лущенко.  27 жовтня Тарас написав у себе на сторінці: “На сьогодні немає і не може бути важливіших справ, ніж війна. І це мають зрозуміти всі. І не лише зрозуміти, але й діяти відповідно”. 

В інтерв’ю ІМІ Тарас Давидюк розповів, що має багато планів на життя, серед яких, окрім перемоги України, дописати книгу про добровольчий батальйон, у якому він служив, повернутися в журналістику, продовжувати боротися за правду й ідеали.

Прощання з Тарасом відбулося в Києві 7 листопада, а наступного дня, 8 листопада, його поховали в Рівному. Попрощатися з ним прийшли сотні рівнян, представники рівненського “Пласту”, активісти. Наразі в Рівному хочуть перейменувати вулицю на честь Тараса Давидюка. 

Liked the article?
Help us be even more cool!