ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Рада оборони Херсонщини посилила заборону висвітлення в медіа результатів обстрілів

Рада оборони Херсонської області ухвалила рішення про посилення заходів щодо заборони висвітлення в засобах масової інформації результатів ворожих обстрілів.

Таке рішення обласна військова адміністрація ухвалила 15 листопада. 

В документі зазначено, що відтепер заборонено публікацію в засобах масової інформації, соціальних мережах та месенджерах фото- й відеоматеріалів, що дають змогу ідентифікувати конкретне місце та час здійснення обстрілу міста Херсона і населених пунктів Херсонської міської територіальної громади.

“Ці заборони діяли і до цього, але тепер їх поширили і на геолокацію та зйомки під таким кутом, який дозволить ідентифікувати конкретне місце “прильоту”, - пояснив регіональному представнику ІМІ начальник управління внутрішньої та інформаційної політики Херсонської обласної військової адміністрації Олександр Толоконніков.

Він також додав, що всі обмеження по часу, після якого можна публікувати контент з місць обстрілів, діють як і раніше.

Як зазначає регіональний представник ІМІ, росіяни неодноразово обстрілювали місця, де виникали пожежі від попередніх обстрілів, з метою влучання у рятувальників та пожежних. Останній такий випадок стався в Херсоні 22 листопада.

Як повідомляв ІМІ, журналісти можуть публікувати фото та відео військових об’єктів через 12 годин після завершення бойових дій, через 3 години – для цивільних об’єктів. Такої згоди дійшли представники влади та журналістської спільноти “Медіарух”, повідомляється у спільній заяві Міністерства культури та інформаційної політики України, Міністерства оборони України та представників ЗМІ.

Liked the article?
Help us be even more cool!