ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

"Реальна газета" через погрози окупантів масово втратила аудиторію на захоплених територіях

28.12.2022, 13:09
Фото – Реальна газета
Фото – Реальна газета

Релоковане видання з Луганська “Реальна газета” масово втратило читачів на окупованих територіях через погрози загарбників. Про це представниці ІМІ повідомив головний редактор “Реальної газети” Андрій Дихтяренко.

Він розповів, що через погрози аудиторія почала масово видаляти VPN та відписуватися в соцмережах від ЗМІ, які заблоковані на окупованих територіях.

За його словами, щодо української мови нарікань з боку аудиторії немає, але на зменшення відвідуваності вплинули інші обставини.

“Ми знаємо, що якісь перевірки, рейди були в бюджетників на окупованих територіях, дивилися телефони. Ми про це знали. У цей час люди масово видаляли VPN. Відповідно, не заходили на сайт, чистили історію, відписувалися від нас у соцмережах. Ось це сильно впливало на відвідуваність. Тобто окупантам без різниці, якою мовою люди нас читають. Вони переслідують їх за це. І роблять так, щоб це було неможливо”, – розповів Андрій Дихтяренко.

Він додав, що з такою ж проблемою зіткнулися й інші видання вже з новоокупованих територій.

Як повідомляв ІМІ, у жовтні російські окупанти в Бердянську почали вибіркову перевірку мобільних телефонів громадян на наявність підписок на українські ресурси. У червні російські окупанті на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей заблокували доступ до пошуковика Google.

Liked the article?
Help us be even more cool!