ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Рівненське видання "Горинь інфо" зазнало DDoS-атаки

01.11.2023, 13:00
Ганна Калаур

На сайт рівненського видання “Горинь інфо” 31 жовтня було вчинено DDoS-атаку, внаслідок якої ресурс не працював протягом дня. 

Про це представниці ІМІ розповіла заступниця головного редактора “Горинь.інфо” Інна Денисюк. 

За її словами, упродовж усього дня роботу сайту було практично паралізовано. 

“Від ранку до пізнього вечора на інтернет-платформу інформаційного ресурсу “Горинь інфо” було вчинено численні DDoS-атаки. Наш сайт отримував більш ніж десяток запитів на секунду, які йшли з-за кордону. Така активність зробила сайт на певний час недоступним для читачів. Однак завдяки нашим спеціалістам ресурс уже працює”, – розповіла Інна Денисюк. 

Вона припустила, що атака на сайт може бути помстою тих, кому не подобається увага “Горинь інфо” до питань діяльності російської церкви (УПЦ МП) в Україні.

“Ми висвітлюємо питання переходу громад від московського патріархату до Православної церкви України. Окрім того, стежимо за перебігом судів щодо питань власності храмів чи церковних територій. Як, до прикладу, відстоювання в суді громадою села Городок Рівненського свого законного права надалі володіти землею, яку впродовж багатьох років намагався привласнити місцевий монастир московського патріархату. До речі, у коментарях під статтями на цю тему чи подібних прихильники МП зазвичай не добирають слів”, – зазначила Інна Денисюк. 

Також редакторка вважає, що видання могло отримати таку реакцію через активну роботу з темою Української повстанської армії. “Зараз частина нашої команди залучена до реалізації проєкту зі створення віртуального каталогу місць пам’яті про УПА. А такі DDoS-атаки дуже шкодять роботі. Зрештою, якщо наш сайт намагаюся зламати саме через це, значить ми все правильно робимо”, – сказала журналістка.

Інна Денисюк припускає, що до атаки на сайт можуть бути причетні прихильники Православної церкви московського патріархату, адже ресурси УПЦ неодноразово критикували публікації медіа і звинувачувал його у заангажованості і роботі на ПЦУ. Однак ЗМІ не виключає, що атака може мати й російський слід.

Зараз сайт “Горинь інфо” працює без перебоїв. Востаннє ресурс зазнав подібних атак на початку повномасштабного вторгнення.

Liked the article?
Help us be even more cool!