ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Рівненські журналісти з'ясували, скільки місцева влада витратила на свій піар

18.03.2024, 13:00
Ганна Калаур

Рівненська міська і обласна ради, а також Рівненська районна державна адміністрація у 2023 році сплачували медіа кошти за висвітлення своєї діяльності.

Медіа за бюджетні кошти висвітлювали діяльність влади й водночас не вказували, що матеріали оплачені з бюджету або є рекламою. Про це йдеться в матеріалі “Четвертої влади”

Зокрема, Рівненська обласна рада на власний піар витратила 89 900 гривень. Контракти з облрадою отримали два телеканали: “Сфера ТВ” – на 40 тисяч гривень і  ITV media group – на  49 тисяч 900 гривень.

Рівненська міська рада укладала угоди з друкованими виданнями. Зокрема, Департамент економічного розвитку міськради понад 15 тисяч гривень сплатив колись комунальній газеті “Сім днів”. 

Департамент інфраструктури та благоустрою міської ради сплатив 130 тисяч гривень виданню “Рівне вечірнє”. А Департамент цифрової трансформації та забезпечення надання адміністративних послуг міської ради витратив 69 тисяч гривень: 60 тисяч отримало видання “Радіо Трек” і 9 тисяч – газета “Вільне слово”.

Рівненська районна державна адміністрація уклала лише один договір з медіа 2023 року. 95 тисяч гривень спрямували на телеканал “Сфера-ТВ”

Значно більше коштів – 1 мільйон 800 тисяч гривень – на свій піар витратила Рівненська обласна військова адміністрація. 

Як повідомляв ІМІ з посиланням на “Четверту владу”, медіафаворитом Рівненської ОВА у 2023 році був телеканал “Сфера-ТВ”, який отримав найбільше контрактів.

“Четверта влада” припускає, що відомства, очолювані представниками “Слуги народу” (зокрема, обласна адміністрація, обласна і районна ради. – Ред.), віддавали перевагу “Сфера-ТВ” через його зв'язок з представниками президентської партії на Рівненщині.

Liked the article?
Help us be even more cool!