ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Рівненський “шаріївець” погрожував головреду “Четвертої влади”

24.11.2023, 10:18
Ганна Калаур

Ельдар Магомедов, якого пов’язують з осередком партії Шарія у Рівному, надіслав повідомлення з непрямими погрозами головному редактору “Четвертої влади” Володимиру Торбічу. Причиною погроз стало фото з Магомедовим, яке Володимир Торбіч опублікував у фейсбуці. 

Про це Володимир Торбіч повідомив на своїй фейсбук-сторінці та розповів деталі представниці ІМІ у Рівненській області.

У повідомленнях, які отримав Володимир Торбіч, Магомедов згадує про фото, яке, на його думку, зробив Торбіч. Світлина є підтвердженням того, що Ельдар Магомедов був присутній на церемонії прощання з загиблим на фронті військовим і головредом “Горинь інфо” Тарасом Давидюком” 8 листопада. 

Перебування Магомедова на похоронах здивувало і обурило багатьох рівнян, адже Ельдара Магомедова вважають одним із “шаріївців”, які влаштували напад на Тараса Давидюка у 2019 році напередодні парламентських виборів.

Як відомо, у липні 2019 року Тарас Давидюк писав, що на нього напали “тітушки з ватної московської партії шарія”. У результаті нападу Давидюк отримав хімічні опіки, він звертався до лікарні і подав заяву в поліцію, однак нападників не знайшли. 

Ельдар Магомедов (стоїть з паличкою) під час прощальної церемонії з Тарасом Давидюком. Фото з фейсбуку Володимира Торбіча

У повідомленнях Магомедов пише, що фотографувати його зі спини - це прояв боягузтва. Також він образливо висловлюється стосовно Володимира Торбіча і пише йому: “Ти ж напевно в курсі. що “земля кругла”; “Всьому свій час і для всіх свої нагод - твоя попереду”. Ці слова Магомедова Володимир сприйняв як погрози. 

Скріншот переписки Еладара Магомедова і Володимира Торбіча. Скріншот з фейсбуку Володимира Торбіча

У коментарі ІМІ Володимир Торбіч зазначив, що публікував фото, яке зробила інша людина, у коментарях в одному з фейсбук-дописів, адже його здивувало, що Ельдар, відомий у Рівному через свою причетність до партії Шарія, участь в антивакцинаторськх заходах і інших скандальних подіях, прийшов на похорон Тараса Давидюка.

“Потім бачу у фейсбуку повідомлення, що він написав якісь образи і погрози. Я коротко відповів. Після чого він знову натякнув на якісь погрози, тож запостив після цього публічно, хай народ знає своїх “героїв", - каже Володимир Торбіч. 

Ельдар Магомедов на відкритті офісу партії Шарія у Рівному в 2019 році. Фото - Типове Рівне 

“За свою журналістську діяльність я стикався з багатьма неадекватами. В моїх силах лише показувати їхнє справжнє обличчя, що і роблю. Я ще думаю, чи варто звертатися в поліцію. Але з досвіду знаю, що поліція, зазвичай, слабка в розслідуванні злочинів проти журналістів. Тож не знаю, чи є смисл витрачати на це час”, - розповів Володимир Торбіч ІМІ.

За словами Торбіча, вперше він мав справу з Ельдаром Магомедовим у 2014 році, коли той просив висвітлити ситуацію про начебто розкрадання грошей, зібраних на Майдані у Рівному. “Власне, все звелося до бездоказового обвинувачення, за що на нього обвинувачені подали до суду за оббріхування, і він цей суд програв. Ми про це писали”.

У 2016 році Ельдар Магомедов завітав до “Четвертої влади” в якості оператора рівненської навколополітичної активістки Лілії Москальової, яка оббріхувала “Четверту владу”. “Тоді Ельдар ніби виправдовувався: “Володя, я просто оператор”. “Тоді Ельдар ніби виправдовувався: “Володя, я просто оператор”. Тож коли писав блог про цю ситуацію, прифотошопив надпис на його спині “я просто оператор”. І він потім через журналіста передавав мені, що образився на це”, - розповів Володимир Торбіч.

Liked the article?
Help us be even more cool!