ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Рівненський журналіст, який воює на фронті, самотужки врятував собі кінцівку після поранення

15.09.2023, 13:12
Ганна Калаур
Фото – Рівне 1
Фото – Рівне 1

Колишній журналіст рівненського видання “ЧаРівне.інфо” Дмитро Павлов, який служить у 47 окремій механізованій бригаді, самотужки врятував своє життя, коли в червні отримав поранення під час бойових дій на Запорізькому напрямку, повідомив телеканал “Рівне 1”

Нині він проходить реабілітацію в Рівненському обласному госпіталі ветеранів війни й планує повернутися на передову.

До повномасштабного вторгнення 26-річний Дмитро Павлов працював журналістом на “ЧаРівне.інфо”, де висвітлював політичні теми. 

Фото – фейсбук Дмитра Павлова

“Найбільше мене цікавила сфера політики, і як би вимагав від державних службовців виконувати їхні обов’язки. І коли вже так більш-менш стало зрозуміло, що щось таке і буде (повномасштабна війна. – Ред.) то почав замислюватися, що доведеться виконувати й свій обов’язок. Тому що я не знаю, я б не зміг продовжувати працювати на посаді”, – розповів Дмитро Павлов. 

На початку повномасштабного вторгнення Дмитро приєднався до 104 окремої бригади територіальної оборони. Майже рік журналіст проходив навчання і водночас службу на Рівненщині.

Згодом журналіст перевівся до 47 окремої механізованої бригади. Пізніше навчався військової справи в Німеччині, а після завершення навчання став членом десанту БМП M2 “Бредлі”. 

Повернувшись до України, Дмитро Павлов воював у гарячих точках. У червні цьогоріч на Запорізькому напрямку отримав мінно-вибухове поранення ноги.

“Відчув біль та зрозумів, що поранений в ногу. Відразу ж шукав укриття, знайшов його і вже дістав турнікет, почав надавати собі допомогу”, – розповів він.

Зараз журналіст перебуває на реабілітації в Рівненському обласному госпіталі ветеранів війни. Лікарі розповіли журналістам “Рівне 1”, що Дмитро самотужки врятував собі кінцівку, бо вчасно наклав турнікет.

Спочатку чоловік пересувався на візку, потім на милицях. Згодом Дмитро переніс операцію з пересадки шкіри. Поранений боєць практично відновився. Прогрес Дмитра медики госпіталю називають успіхом.

Наразі Дмитро Павлов не займається журналістикою і готується знову повернутися на передову до побратимів. Каже, за час війни став цінувати час, радить іншим опановувати медицину і займатися спортом. 

Має мрію, яку обов'язково здійснить після перемоги. Чоловік хоче проїхати на велосипеді з Варшави до Португалії, бо мріє побачити океан. “Рюкзак, і сяду на велосипед і помчу”, – каже Дмитро Павлов.

Нагадаємо, наразі в лавах ЗСУ та тероборони служить власкор телеканалу ICTV Павло Шамшин, головний редактор сайту “Горинь інфо” Тарас Давидюк, редактор сайту “ЧаРівне.інфо” Олександр Курсик, оператор НТН Артур Журов, редактор газети “Володимирецький вісник” Сергій Скібчик, а також  Вадим Махмудов та Павло Дутко.

Liked the article?
Help us be even more cool!