ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Російське МВС у Криму просить суд обмежити пересування журналісту Наріману Мемедемінову

21.07.2021, 16:45
Фото – crimean-solidarity.org
Фото – crimean-solidarity.org

Російське МВС в окупованому Криму просить суд обмежити пересування звільненому громадянському журналісту Наріману Мемедемінову.

Про це повідомляється на сайті “Кримської солідарності”.

Так, російське МВС звернулося до Бахчисарайського районного суду з позовом щодо встановлення адміністративного нагляду за Наріманом Мемедеміновим. Раніше журналіст був засуджений у Росії за “публічні заклики до тероризму” і вийшов на свободу після двох з половиною років російського ув'язнення.

“ОМВД вимагає встановити заборону залишати житло або перебувати в ньому з 22:00 до 6:00, зобов'язати відвідувати правоохоронні органи двічі на місяць, а також заборонити виїжджати за межі адміністративного району”,  – йдеться в повідомленні.

Судове засідання за цим позовом мало відбутися сьогодні, але Наріман повідомив, що написав заяву про перенесення процесу через пізнє повідомлення і смерть близького родича.

“Це так званий “законний” елемент тиску і переслідування, порушення моїх законних прав, як громадянина і кримського татарина мусульманина. Також це пряме порушення конституції, яку правоохоронці зобов'язані дотримуватися”, – зазначив Наріман.

Як повідомляв ІМІ, 21 вересня 2020 року засуджений до двох з половиною років громадянський журналіст і медіакоординатор руху “Кримська солідарність” Наріман Мемедемінов відбув термін і вийшов на свободу.

2 жовтня 2019 року Південний військовий окружний суд російського Ростова-на-Дону засудив до двох з половиною років журналіста, блогера з Криму Нарімана Мемедемінова, якого звинуватили в публічних закликах до тероризму. 

1 жовтня 2019 року Мемедемінов виступив з останнім словом, де назвав “шаблонним” судочинство і право в Росії, а також закликав журналістів продовжувати роботу з інформування про ситуацію в Криму і судові процеси над жителями півострова.

До арешту Мемедемінов співпрацював з низкою українських ЗМІ, зокрема з Крим.Реалії.

Liked the article?
Help us be even more cool!