ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Російського пропагандиста вибрали "журналістом року" на ТОТ Запорізької області

Росіянин Андрій Хорьков, який приїхав на тимчасово окуповану територію Запорізької області працювати телерепортером на пропагандистському телеканалі “За!ТВ”, став “журналістом року”. 

Таке звання йому надали на “першому регіональному конкурсі телевізійних робіт” “Нові регіони Росії: наша історія”, який провела псевдоспілка журналістів Запорізької області.

Нагороди 23 грудня вручили й іншим пропагандистам з телеканалу. Про конкурс і нагородження пропагандистів повідомила низка сайтів і телеграм-каналів з ТОТ Запорізької області. 

Фінансував конкурс, за інформацією пропагандистських ЗМІ, російський президентський фонд культурних ініціатив. Нагороди вручали в окупованому Мелітополі, в парку “Росія – моя історія”. 

Спеціальну номінацію “Журналіст року” під конкурс заснувала спілка журналістів Росії. Хорьков став “журналістом, який зробив найбільший внесок у висвітлення і привернення уваги до актуальних проблем Запоріжжя” (Запоріжжя не окуповане російськими загарбниками. – Ред.). Водночас інформації про конкурс, одну з номінацій якого заснувала спілка журналістів Росії, на офіційному сайті цього союзу немає, як і загалом згадок про псевдоспілку журналістів Запорізької області.

Як писав раніше ІМІ, пропагандист із Москви Андрій Хорьков почав працювати на За!ТВ, пройшовши підготовку для воєнних кореспондентів на курсі “Бастіон”. Свого часу пропагандист навчався на журфаці Московського державного університету. Також Хорьков стверджував, що пропрацював майже 15 років керівником служби інформації московської радіостанції “Ділова хвиля”. Хорьков заявляє, що його мета – “гуманізувати процес інтеграції нових регіонів” і показати мешканцям Запорізької області, що “Росія не є щодо них окупантом, про що постійно заявляє західна пропаганда, що ми – країна величезних можливостей з великою культурою, що запорожці та херсонці відтепер такі самі наші рівноправні громадяни, як псковичі чи челябінці, наприклад”.

Крім Хорькова, на конкурсі, на якому, судячи з оприлюднених відео у вконтактє, були присутні тільки співробітники медіахолдингу “За!Медіа”, нагороди отримали й інші пропагандисти в номінаціях, назви яких відповідають основним російським наративам пропаганди.

Скриншот ІМІ із За!ТВ

Андрій Хорьков, скриншот ІМІ з вконтактє 

Так, у номінації “Повернення додому. Життя і доля” переміг кореспондент За!ТВ Максим Паламарчук. Про нього майже немає інформації. Він з'являється в проморолику За!ТВ, розміщеному в мережі влітку 2023 року. В ньому він розповідає, як йому гарно працюється на пропагандистському телеканалі. Також він присутній на відео з церемонії нагородження.

Максим Паламарчук, скриншот ІМІ із сюжету За!ТВ

У номінації “Борг і покликання” перемогла кореспондентка За!ТВ Анна Дорофєєва. За інформацією РІА Південь, вона нещодавно закінчила школу і є родичкою медійного колаборанта Дениса Дорофєєва. До окупації Мелітополя він працював на місцевому телеканалі, який належав нинішньому окупаційному губернатору Євгену Балицькому. Пізніше, ще до початку повномасштабного вторгнення, Дорофєєв переїхав до Києва, а після початку великої війни повернувся до Мелітополя і став працювати на окупаційну владу. Для юної пропагандистки  За!ТВ –  перша робота, яку вона називає в інтерв'ю своїм колегам “роботою мрії”.

У ще одній номінації “Подолання” переміг пропагандист Олександр Брянцев, який переїхав працювати до Мелітополя після його окупації. За інформацією РІА Південь, він родом з Уссурійська (РФ), багато років прожив у Криму, до і після окупації півострова РФ. Він позиціює себе як музикант, звукорежисер, байкер, автор, ведучий музичних передач на різних кримських телеканалах і журналіст.

Олександр Брянцев. Фото – РІА Південь

У номінації “Небайдужість 2.0” перемогла Ганна Левченко (Герцовська) із сюжетом про гуманітарну допомогу. Вона також з Росії, приїхала працювати на пропагандистське За!ТВ з Рязані. Про себе розповідає, що перед “поїздкою до небезпечної зони попросила благословення від батьків” і вони дали їй із собою ікону, яку “благословив патріарх Алєксєй, той, який у нас ще тоді був”. Батько пропагандистки Левченко (Герцовської) – ексгубернатор Рязанської області Вячеслав Любимов. Про ТОТ росіянка каже: “Насправді тут Радянський Союз. Треба наводити порядок і цивілізацію якусь вносити”.

Ганна Левченко (Герцовська). Скриншот ІМІ з телеграм-каналу Усы Зызина

Гран-прі премії “Нові регіони Росії: наша історія” отримав Юрій Авдєєв за сюжет “Команда Президента”. Авдєєв – фігурант розслідування прокуратури Автономної Республіки Крим і Севастополя, яке почали в грудні 2022 року. Авдєєв з іншими п'ятьма пропагандистами з ТРК “Крым”, до якого входить і телеканал Крым24, звинувачується за статтею “пропаганда війни”. Він приїхав до Криму з міста Угри Ханти-Мансійського округу РФ. Водночас на момент порушення справи мав українське громадянство. Наразі він продовжує титруватися як кореспондент телеканалу “Крым24”, разом з тим пропагандист працює на телеканалі “За!ТВ” в тимчасово окупованому Мелітополі.

Юрій Авдєєв. Фото з його сторінки у вконтактє

Як писав ІМІ, російський пропагандист Олександр Малькевич, який створив пропагандистський апарат на окупованій частині Півдня України, на початку грудня 2023 року провів перший телеконкурс “Астра” на тимчасово окупованих частинах Донецької, Луганської, Запорізької і Херсонської областей. На проведення конкурсу фонд Малькевича отримав майже $84 тисяч від фонду Путіна “Президентський фонд культурних ініціатив”. Серед переможців конкурсу були ЗМІ з холдингу “За!Медіа”.

Liked the article?
Help us be even more cool!