ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Російський пропагандист Малькевич переконував медіаколаборанток, як "кожен чоловік мріє про жінку з Донбасу"

14.03.2024, 11:52
Юлія Гаркуша

Російський пропагандист Олександр Малькевич, який створив пропагандистський апарат на окупованій частині Півдня України, відвідав окуповані Донецьк та Маріуполь. Там він дарував медіаколаборантам тактичні аптечки та святкові пакети із солодощами. 

Сюжет про зустріч опублікував окупаційний канал “Мариуполь-24”, повідомляє представниця Інституту масової інформації в Донецькій області Юлія Гаркуша.

Так, Малькевич відзначив місцевих пропагандисток з регіональних пропагандистських телеканалів: “Юнион” та “Мариуполь-24”. Цього разу свій візит він прив’язав до 8 березня, як “жіночого дня”.

Малькевич на 8 березня, як "жіночий день", вітає медіаколаборанток. Скриншот з "Мариуполь-24"

“Заради формування позитивного іміджу всіх росіян та начебто особливого, шанобливого ставлення до “жінок Донбасу” Малькевич у своєму “привітанні” використовує, скажімо так, новий фольклор окупованих територій  – “кожен парубок мріє про жінку, а кожен чоловік мріє про жінку з Донбасу”. А колектив колаборанток з Маріуполя хором підхоплює слова привітання від людини, яка розвиває пропагандистське мовлення на окупованих регіонах”, – коментує відео від “Мариуполь-24” Юлія Гаркуша.

Нагадаємо, Олександр Малькевич з 2022 року створив пропагандистський апарат на окупованій частині Півдня України. Він розбудовує мережу та систему виробництва пропаганди на окупованих територіях України. Малькевич – гендиректор телеканалу “Санкт-Петербург”, колись близький соратник власника ПВК “Вагнер” Євгенія Пригожина, перший заступник голови Комісії зі ЗМІ Громадської палати РФ, радник губернатора Санкт-Петербурга з роботи в нових регіонах. 

Малькевич відвідував окупований Маріуполь у лютому 2024 року. Він влаштував пропагандистам “екскурсію” розбитими будівлями міста. Приїздив Малькевич до міста для “координації процесу знімання стрічки про російських будівельників”.

Аптечки, які Малькевич дарував на камеру. Скриншот з "Мариуполь-24"

Liked the article?
Help us be even more cool!