ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Російський шпигун на суді заявив, що "України як держави не існує"

Співробітники СБУ повідомили про підозру жителю села Черкаська Лозова (Харківська область) – він незаконно поширював окупантам інформацію про переміщення української та іноземної військової техніки по Харківській та Полтавській областях 

Про це повідомила Харківська обласна прокуратура.

За даними слідства, під час повномасштабного вторгнення РФ на територію України він переїхав жити до Полтави та працевлаштувався штампувальником на місцевому підприємстві. 

У серпні 2023 року підозрюваний зареєструвався у проросійській групі в Telegram.

"Мета цього чату – передавати російським кураторам інформацію про переміщення військової техніки по території України", – зазначили у прокуратурі.

Чоловік писав повідомлення під нікнеймом, приховав номер, періодично видаляв листування та виходив з групи.

Він спостерігав за переміщенням військової техніки ЗСУ у Харківській та Полтавській областях.

"Так, підозрюваний задокументував у Полтаві маршрут рух іноземних танків, що були передані міжнародними партнерами як допомога Україні у відсічі збройної агресіі РФ. Після цього фігурант текстом надсилав інформацію у проросійський чат", – зазначили в прокуратурі.

Правоохоронці викрили чоловіка за місцем його проживання у Полтаві, суд – відправив його під варту.

У прокуратурі зауважили, що під час судового засідання чоловік не приховував своєї проросійської позиції. Він казав, що "України як держави не існує, а нинішня влада є незаконною". Наразі правоохоронці вирішують питання щодо  повідомлення про нову підозру фігуранту. 

Як повідомляв ІМІ, СБУ затримала шпигуна, який хотів передати окупантам інформацію про танкові колони ЗСУ поблизу лінії фронту на Харківщині. Правоохоронці повідомили йому про підозру в несанкціонованому поширенні інформації про скерування, переміщення зброї, озброєння територією України.

Liked the article?
Help us be even more cool!