ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Росія обстріляла Харків дронами з підписом "За Крокус Сіті хол"

Уночі 4 квітня Росія масовано атакувала Харків та область ударними дронами Shaded. На одному з них харківська прокуратура знайшла підпис “За Крокус Сіті хол”.

Усього росіяни скерували 20 шахедів, дев'ять з яких влучили в об'єкти житлової і цивільної інфраструктури міста. 11 безпілотників знищили Сили оборони, повідомили Повітряні сили. 

Серед руйнувань на одному з місць влучань Харківська обласна прокуратура знайшла уламки фюзеляжу з написом “За Крокус Сіті хол”. 

Уламки фюзеляжу дрона з написом “За Крокус Сіті хол”. Фото – Харківська обласна прокуратура 

За даними обласної прокуратури, внаслідок атаки загинуло четверо людей, троє з яких були рятувальниками, що працювали на місці прильоту, ще 12 – поранено.  

У Новобаварському районі Харкова задокументовано чотири влучання БпЛА в обʼєкти цивільної інфраструктури. Пошкоджено житлові будинки, магазини, торговельні павільйони, аптеки, автомобілі, медичну установу тощо. 

Коли на місце приїхали профільні служби для ліквідації наслідків, окупанти завдали повторного удару. Загинули троє рятувальників, ще один працівник ДСНС та один поліцейський отримали поранення.

У місті Лозова пошкоджено цивільне підприємство. Також зафіксовано влучання в обʼєкти енергетичної інфраструктури в Харківській області. 

Правоохоронці розпочали досудові розслідування за фактами порушення законів та звичаїв війни (ст. 438 КК України).

Російська пропаганда неодноразово поширювала фейки про причетність України до теракту в ТЦ “Крокус Сіті хол”, але всю відповідальність на себе взяло ІДІЛ і навіть показало відео з нагрудної камери терористів. Це не заважає Росії вчиняти терористичні акти проти мирного населення на території України, прикриваючись нібито помстою. 

Руйнування цивільної інфраструктури внаслідок атаки російського дрона, 4 квітня 2024 року
Liked the article?
Help us be even more cool!