ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Сайт АрміяInform двічі за добу зазнав DDоS-атаки

17.02.2022, 11:17
Фото – АрміяInform / Facebook
Фото – АрміяInform / Facebook

Увечері 16 лютого сайт інформаційного агентства Міністерства оборони України АрміяInform зазнав другої за день DDоS-атаки. Про це “Детектору медіа” повідомив журналіст агентства Єгор Брайлян.

Він розповів, що кібератака розпочалася приблизно о 19:00 та тривала близько чотирьох-п'яти годин. У цей час у разі намагання потрапити на портал вибивало напис, що доступу немає.

“Як мені сказав наш айтішник, це була серйозна DDоS-атака. Це зондування росіян, і першими в разі чого стануться атаки (спочатку кібер, а потім фізичні) саме на інституції Міноборони (в першу чергу ЗМІ). Це дуже серйозні речі”, – додав журналіст. 

На його думку, такі випадки доводять уразливість українського кіберпростору всупереч заявам Міністерства цифрової інформації, що “загрози перебільшені”.

Під час першої DDоS-атаки на сайт загрозу вдалося локалізувати, й сайт працював у звичному режимі.

Як повідомляв ІМІ, 15 лютого сайт Міністерства оборони України з невідомих причин припинив роботу, а також сайт Збройних сил України. На перебої в роботі застосунків Приватбанку та Ощадбанку скаржаться їхні користувачі.

Міністерство оборони України повідомило, що офіційний вебпортал відомства зазнав, ймовірно, DDoS-атак, коли фіксувалася надмірна кількість звернень на секунду.

Приватбанк заявив, що банку вдалось усунути наслідки DDоS-атаки та відновити стабільну роботу систем.

За цим фактом Головне слідче управління Нацполіції відкрило кримінальне провадження за статтями 361 (несанкціоноване втручання в роботу автоматизованих систем) та 363-1 (умисне масове розповсюдження повідомлень електрозв'язку, що призвело до порушення роботи автоматизованих систем) Кримінального кодексу України.

Liked the article?
Help us be even more cool!