ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Сайт "Четвертої влади" зазнав атаки після розслідування про статки депутата

25.03.2024, 17:31
Ганна Калаур

Сайт агенції журналістських розслідувань “Четверта влада” зазнав потужної  DDoS-атаки після публікації матеріалу про депутата Рівненської міської ради Святослава Стельмащука, повідомляє “Четверта влада”.

Атаки сайт зазнав 22 березня, вона тривала впродовж 30 хвилин – одразу після публікації матеріалу. У ньому йшлося про розкішний спосіб життя депутата, який складно пояснити офіційними доходами. 

Після виходу цього матеріалу сайт "Четвертої влади" зазнав кібератаки. Скриншот ІМІ

Під час атаки користувачі могли бачити за посиланням 4vlada.com повідомлення про помилку сервера. 

За словами адміністраторки сайту Наталі Онищенко, сайт зазнав дуже потужної атаки. 

“На піку головна сторінка отримувала 14 тисяч запитів на секунду з різних IP-адрес. Сервер не впорався з таким навантаженням, в результаті роботу сайту було тимчасово припинено”, – пояснює адміністраторка. 

Як повідомляв ІМІ, сайт “Четвертої влади” вже зазнавав DDoS-атак після публікації про весілля та ймовірне незаконне збагачення депутата від партії “Рівне разом” Святослава Стельмащука у 2021 році. 

Також сайт атакували восени 2020 року, після розслідування про кандидата в міські голови від партії “Рівне разом”  Віктора Шакирзяна. 22 та 28 жовтня 2020 року на сайт вчинялося багато автоматичних запитів з однієї IP-адреси.

Liked the article?
Help us be even more cool!