ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

СБУ оголосила про підозру пропагандисту окупаційного телеканалу "Мариуполь 24"

Фото – Судовий репортер
Фото – Судовий репортер

Служба безпеки України підозрює в колабораціонізмі 19-річного мешканця окупованого Маріуполя Олександра Якимця. Він працює кореспондентом окупаційного телеканалу “Мариуполь 24”.

Про це повідомляє “Судовий репортер” з посиланням на текст підозри.

У тексті підозри зазначається, що Якимець став працювати на телеканалі у вересні 2023 року, який підконтрольний так  званому “міністерству інформації ДНР”. 

Він пише статті й готує репортажі, в яких утверджується образ законності окупації. 

10 вересня 2023 року він зняв репортаж під назвою “Мариупольцы отдали свои голоса за будущее России”. 25 вересня вийшов репортеж “Александр Якимец выясняет на улицах Мариуполя, будут ли отмечать горожане 20 сентября день воссоединения новых регионов с Россией?”. У сюжетах утверджується ідея, що місцеві жителі повернулися “додому” й окупація частини території Донецької області РФ є законною.

26 грудня 2023 року вийшов сюжет Якимця “президент наш – Путин! И я за него”.

Дії пропагандиста кваліфікуються як інформаційна діяльність у співпраці з державою-агресором та її окупаційною адміністрацією (ч. 6 ст. 111-1 ККУ).

ІМІ раніше писав про журналісток-колаборанток, які працюють на окупаційному телеканалі “Мариуполь 24”. Щодо деяких з них українські правоохоронці відкрили кримінальні провадження та скерували деякі обвинувальні акти до суду – Софія Тетеріна, Ксенія Місюревич.

Liked the article?
Help us be even more cool!