ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

СБУ повідомила підозру псевдоміністру, який медійно підтримував окупантів на Харківщині

Підозрюваний Тамерлан Гогичаєв. Фото – колаж СБУ
Підозрюваний Тамерлан Гогичаєв. Фото – колаж СБУ

Служба безпеки оголосила підозру у виправдовуванні російської агресії та глорифікації воєнних злочинців громадянину РФ, 57-річному акушеру-гінекологу Тамерлану Гогичаєву, якого окупанти призначили "министром здравоохранения" окупаційної адміністрації Харківщини.

Про це повідомив спікер ГУ СБУ в Харківській області Владислав Абдула.

За даними слідства, у жовтні 2022 року, після звільнення частини Харківщини, Гогичаєв утік до Росії. Вже перебуваючи в РФ, роздавав інтерв'ю російським медіа та кремлівським пропагандистам. Окупант виправдовував і визнавав правомірною російську агресію проти України.

"Поширював фейки російської пропаганди, що нібито українська влада вбиває своїх громадян при їхній спробі виїхати з України до Російської Федерації. До того ж він глорифікував російських загарбників, ніби вони "допомагають" українським біженцям, які переїжджають до країни-агресора", – зазначають в СБУ.

У спецслужбі додали, що інтерв'ю Гогичаєва були оприлюднені на інформаційних ресурсах, підконтрольних одному з російських пропагандистів – Олександру Малькевичу, першому заступнику голови комісії Громадської палати РФ з розвитку інформаційної спільноти, ЗМІ та масових комунікацій. Зокрема, трансляція відбувалася на російському телеканалі "ВТВ Плюс", російських інтернет-платформах відеохостингу та в соціальних мережах. Крім цього, матеріали інтерв'ю використовувалися в сюжетах пропагандистських телеканалів "RТ" та "Санкт-Петербург".

Експертиза мовлення підтвердила протиправний характер висловлювань Гогичаєва.

Liked the article?
Help us be even more cool!