ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

СБУ повідомила про підозру митрополиту-втікачу УПЦ МП на Сумщині: благословляв окупантів

Служба безпеки зібрала доказову базу на колишнього митрополита Роменської єпархії УПЦ МП Олексія Масленнікова, який публічно виправдовував збройну агресію РФ проти України.

Про це повідомила пресслужба відомства.

"Після початку повномасштабного вторгнення Росії єпископ утік до країни-агресора, де одним з перших підтримав загарбницькі дії Кремля. Крім того, у вересні 2022 року він узяв участь у богослужінні в монастирі Свердловської області РФ. Під час відправи він спільно з представниками РПЦ благословляв російських військових, які воюють проти України", – зазначили в українській спецслужбі.

Там також додали, що під час літургії клірик вихваляв рішення російського президента Володимира Путіна щодо проведення мобілізації в РФ для поповнення окупаційних угруповань.

Слідчі Служби безпеки повідомили йому про підозру у виправдовуванні, визнанні правомірною, запереченні збройної агресії РФ проти України, глорифікації її учасників.

Як повідомляв ІМІ, у червні 2022 року Служба безпеки України відкрила кримінальне провадження за фактом колабораційної діяльності настоятеля храму УПЦ МП Віктора Талька в селищі Бородянка, який допомагав росіянам під час окупації Київщини.

Liked the article?
Help us be even more cool!