ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

СБУ повідомила про підозру настоятелю храму Хустської єпархії УПЦ МП

Співробітники Служби безпеки України повідомили про підозру настоятелю храму Хустської єпархії УПЦ МП. Клірик розпалював релігійну та міжнаціональну ненависть у прикордонному регіоні, а також виправдовував агресивну війну рф проти України.

Про це повідомила пресслужба СБУ.

За даними слідства, він називав повномасштабне вторгнення РФ "громадянською війною" та закликав вірян ухилятися від мобілізації. Крім того, він підбурював парафіян проти представників однієї з нацменшин та вірян інших релігійних конфесій, зазначили в СБУ.

"Провокативну риторику клірик поширював під час спілкування з місцевими жителями, а також на власній сторінці у фейсбуці. Таким чином фігурант намагався розхитати суспільно-політичну обстановку в регіоні на користь країни-агресора", – зазначили в українській спецслужбі.

Ініційовані Службою безпеки експертизи підтвердили факти його інформаційно-підривної діяльності проти України.

Як повідомляв ІМІ, у березні 2024 року Служба безпеки України викрила в Києві агентурну мережу окупантів, яка проводила інформаційні диверсії на замовлення ФСБ. Її представники продукували та поширювали прокремлівські наративи й провокативні повідомлення, які мали дестабілізувати суспільно-політичну ситуацію та розпалювати релігійну ненависть в Україні.

Liked the article?
Help us be even more cool!