ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

СБУ повідомила про підозру пенсіонеру, який мріяв про повернення СРСР та виправдовував війну

Фото – СБУ
Фото – СБУ

Служба безпеки України оголосила підозру мешканцю Костянтинівки (Донеччина), який у соцмережі виправдовував війну проти України.

Про це повідомило 3 управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях – м. Сєвєродонецьк.

За даними слідства, чоловік на своїй сторінці в забороненій соцмережі “Одноклассники” розповсюджував деструктивний контент прокремлівських пропагандистських ресурсів. 

“Пенсіонер відкрито підтримував війну в Україні та прославляв учасників російсько-гібридних військ. Зловмисник мріяв про повернення до Радянського Союзу, захоплювався вигаданими подвигами рашистів, цитував висловлювання прокремлівських пропагандистів, виправдовуючи нанесення ракетник атак по енергетичній інфраструктурі України”, – зазначає СБУ.

Під час слідчих дій за місцем проживання у фігуранта вилучили мобільний телефон, який він використовував для входу в акаунт, та інші речові докази, що будуть долучені до матеріалів розслідування.

Фігуранту повідомили про підозру за ч. 2 ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії Російської Федерації проти України, глорифікація її учасників) Кримінального кодексу України.

Liked the article?
Help us be even more cool!