ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

СБУ повідомила про підозру пропагандисту з Криму: вербував дітей до "Юнармії"

Служба безпеки повідомила підозри за трьома статтями ексочільнику окупаційного "комітету молодіжної політики" в тимчасово захопленому Криму Сергію Селімову. За даними слідства, він вербував кримських дітей до "Юнармії" окупантів.

Про це повідомила пресслужба СБУ.

Селімова підозрюють у зазіханні на територіальну цілісність і недоторканність України, в колабораційній діяльності, у виправдовуванні війни в Україні.

Перебуваючи на "посаді", він виконував вказівки Кремля щодо масового залучення місцевих школярів до російської мілітарної організації "Юнармія".

Для поширення прокремлівських наративів колаборант виступав перед камерами росТБ та поширював "авторські" дописи на власній сторінці у вконтактє.

Для цього Селімов очолював кримську "філію юнармійців", яка готує завербованих дітей до війни проти України.

"У стінах окупаційної установи російські інструктори ідеологічно обробляють школярів проти України та навчають тактиці ведення бою, а також проводять вогневу та диверсійно-розвідувальну підготовку учнів", – зазначили в СБУ.

Навесні 2022 року Селімова перевели до "кадрового резерву" окупаційного голови Криму Сергія Аксьонова, а також і на інший напрям підривної діяльності проти України.

За даними слідства, він став одним з місцевих "рупорів" Кремля, які публічно виступають на підтримку путіна в агресивній війні.

Liked the article?
Help us be even more cool!