ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

СБУ повідомила про підозру письменнику з Мукачева, який пропагував комунізм

Служба безпеки України повідомила про підозру мешканцю Мукачева, письменнику, який адміністрував прокремлівську групу у Facebook, де пропагував комунізм. 

Про це повідомило Управління СБУ в Закарпатській області.

За матеріалами справи, після початку повномасштабного вторгнення РФ він вирішив пропагувати комуністичний режим та поширювати заборонену в Україні радянську символіку. 

“Це підтвердила й ініційована Службою безпеки судова мистецтвознавча експертиза. Злочинні дії “прихильника СРСР” створювали загрозу до розхитування обстановки в регіоні”, – зазначає СБУ.

Чоловіку повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 436-1 (поширення комуністичної символіки та пропаганда комуністичного тоталітарного режиму) Кримінального кодексу України.

Видання ZAXID.net з посиланням на власні джерела повідомляє, що йдеться про місцевого письменника Василя Галаса.

За інформацією руху “Чесно”, Василь Галас роками пропагував дружбу з Росією, регулярно їздив до окупантів та став членом Спілки письменників Росії та Спілки поетів Санкт-Петербурга.

"Також затриманий зазначав, що він член Національної спілки журналістів. На місцевих виборах у 2020 році Василь Галас невдало балотувався від партії “Самопоміч”. Після початку повномасштабного вторгнення він заявляв, що чекає СРСР в Мукачеві", – пише ZAXID.net. Наразі сторінка Василя Галаса у Facebook недоступна.

Liked the article?
Help us be even more cool!