ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

СБУ повідомила про підозру російському пропагандисту, який закликав перетворити Суми на "мертву зону"

Фото – СБУ
Фото – СБУ

Служба безпеки України повідомила про підозру в зазіханні на територіальну цілісність і недоторканність України російському пропагандисту, "політологу" Сергію Міхєєву, який публічно підтримав збройну агресію РФ і закликав до повного знищення прикордонних міст в Україні.

Про це повідомила пресслужба СБУ.

Міхєєв позиціює себе як політолог. В ефірі телеканалів "Россия 1", "Россия 24", а також радіостанцій "Радио России", "Маяк" та "Вести FM" він регулярно поширює антиукраїнські наративи.

Під час одного зі своїх виступів у червні 2023 року Міхєєв закликав командування окупаційних угруповань РФ здійснити серію масованих ракетно-артилерійських та авіаційних ударів по Сумах.

У такий  спосіб, зазначає спецслужба, російський пропагандист агітував перетворити українське місто на так звану "мертву зону", в якій взагалі "не повинно залишитися живих людей".

Крім ворожих атак на Суми Міхєєв "пропонував" продовжувати регулярні повітряні удари по населених пунктах українського прикордоння до повного їхнього знищення, виправдовував та підтримував захоплення українських територій.

Ініційована Службою безпеки мовно-лінгвістична експертиза підтвердила факти його злочинної діяльності.

Наразі правоохоронці розв'язують питання щодо оголошення Міхєєва в міжнародний розшук. Йому загрожує до 10 років в'язниці.

Liked the article?
Help us be even more cool!