ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

СБУ повідомила про підозри двом "політтехнологам" РФ – Сергію Веселовському та Сергію Юхіну

Співробітники Служби безпеки України повідомили про підозру у виправдовуванні російської агресії та колабораційній діяльності двом "політтехнологам" РФ – Сергію Веселовському та Сергію Юхіну.

Про це повідомила пресслужба відомства.

За даними слідства, за вказівкою окупаційного очільника Криму Сергія Аксьонова вони організували "філії" центральних рупорів кремля на території півострова. Серед них – інформагентство "південно-східний фронт" та онлайн-портал "Крим 24".

"Через ці медіаресурси окупанти поширюють російську пропаганду, в якій виправдовують збройну агресію РФ та заперечують воєнні злочини рашистів", – наголосили в українській спецслужбі.

Як зазначають у відомстві, Юхін неодноразово сам виступав на ворожих ефірах, де закликав до фізичного знищення українців та захоплення всієї території України.

"Обидва фігуранти підтримали загарбників ще під час захоплення Криму. Тоді вони під виглядом громадських діячів брали участь в організації проросійських масових заходів на території півострова. Згодом вони взялися за створення місцевих осередків з поширення кремлівської пропаганди. Гроші на реалізацію цього "проєкту" вони отримували від місцевої окупаційної адміністрації РФ", – додали в СБУ.

Там наголосили, що дії Юхіна додатково кваліфіковано як геноцид.

Liked the article?
Help us be even more cool!