ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

СБУ затримала двох прихильників російської окупації

СБУ затримала агітатора та агітаторку російської розвідки, які закликали "приєднати" Запоріжжя та Миколаїв до РФ.

Про це повідомила пресслужба СБУ.

Вони масово поширювали в інтернеті заклики на підтримку агресивної політики кремля та "приєднання" територій України до складу Росії.

У Миколаєві працювати на окупантів погодилася працівниця місцевого ліцею. Вона працювала на підрозділ інформаційно-психологічних операцій головного управління генштабу ЗС РФ (відомого як ГРУ).

За вказівкою представника російської воєнної розвідки вона створила та адмініструвала антиукраїнську групу в соцмережі "Вконтакте".

Там інформаторка публікувала дописи, в яких агітувала "приєднати" Миколаївщину до складу Росії.

Також вона закликала українців не чинити спротиву загарбникам і погодитися на захоплення південних регіонів України. Нині жінка під вартою.

У Запорізькій області правоохоронці затримали представника місцевої громадської організації, який на початку повномасштабного вторгнення РФ працював на колаборанта Стремоусова.

Зокрема, він передавав фейкову інформацію про нібито "зростання протестних настроїв" серед мешканців регіону після повітряних атак загарбників.

Через таку "співпрацю" інформатор потрапив до поля зору російських спецслужб, які залучили його до публічного поширення кремлівських наративів.

Для цього він створив власний телеграм-канал та сторінку у фейсбуці, де виправдовував збройну агресію РФ і тимчасову окупацію частини Запорізької області.

Liked the article?
Help us be even more cool!