ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

СБУ затримала інформатора РФ: влаштувався до міжнародної організації, щоб шпигувати за військовими

Фото – СБУ
Фото – СБУ

Контррозвідка Служби безпеки викрила в Одесі шпигуна РФ. Влаштувавшись водієм до місцевого осередку міжнародної благодійної організації, він шпигував за Силами оборони на території регіону.

Про це повідомила пресслужба СБУ.

Шпигун об’їжджав територію міста, де намагався виявити ключові укріпрайони та інші місця базування підрозділів ЗСУ. Також його цікавили ймовірні маршрути переміщення українських військ у напрямку південного фронту.

За даними слідства, поплічник окупантів – місцевий житель, ще у 2014 році він за вказівкою спецслужб РФ проводив активну діяльність у проросійських організаціях. Але після провалу кремлівського проєкту "русская весна" на Одещині куратори перевели його в "режим очікування".

"Невдовзі після 24 лютого 2022 року на фігуранта дистанційно вийшов резидент агентурної мережі ГРУ з території РФ та "активував" свого інформатора для збору розвідувальних відомостей в обласному центрі", – зазначили в українській спецслужбі.

Шпигун комунікував з окупантами через месенджери. Під час обшуку в нього вилучили зброю з боєприпасами та мобільний телефон із доказами його листування з агресором.

Фото – СБУ

Слідчі Служби безпеки повідомили затриманому про підозру за двома статтями Кримінального кодексу України:

  • ч. 3 ст. 114-2 (несанкціоноване поширення інформації про скерування, переміщення зброї, озброєння та бойових припасів до України, рух, переміщення або розміщення ЗСУ);
  • ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами).

Нині затриманий під вартою. Йому загрожує до 12 років в'язниці.

Liked the article?
Help us be even more cool!