ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

СБУ затримала "крота" в ЗСУ, який коригував російські ракетно-дронові удари по Донеччині

Служба безпеки України затримала інформатора Федеральної служби безпеки Росії, який коригував російські ракетно-дронові удари по Донеччині. Він передавав інформацію своєму батькові, а той – пропагандисту та ексспівробітнику ФСБ Сергію Карнаухову. Про це повідомила пресслужба СБУ.

За даними слідства, фігурантом виявився контрактник однієї з бойових бригад Сил оборони, що дислокується на території східного регіону. Він передавав російській спецслужбі координати вогневих позицій та військових фортифікаційних споруд. 

Затриманий СБУ "кріт" у ЗСУ. Фото – СБУ

Як зазначає СБУ, передусім росіян цікавила геолокація найбільшого зосередження особового складу та розташування важкого озброєння ЗСУ, зокрема танків та ствольної артилерії.

“Кріт”, маскуючи свою діяльність, працював на ФСБ через свого батька, який у серпні 2023 року виїхав до РФ. Для переїзду туди він, як багатодітний чоловік, перетнув кордон у напрямку Євросоюзу, а звідти переправився до Росії.

На території РФ він встановив контакт із пропагандистом та колишнім співробітником ФСБ Сергієм Карнауховим. Саме йому батько фігуранта передавав розвіддані про Сили оборони, одержані від сина. А Карнаухов передавав ці відомості своєму куратору з ФСБ.

Слідство встановило, що окупанти використовували розвідувальну інформацію для підготовки прицільних повітряних атак на пункти дислокації українських військ.

Оприлюднене СБУ листування затриманого "крота"

Під час обшуку за місцем перебування затриманого виявлено мобільний телефон, який він використовував для фіксації координат і наявного озброєння Сил оборони та надсилання інформації до ФСБ.

Йому повідомили про підозру за ч. 3 ст. 114-2 Кримінального кодексу України (“Несанкціоноване поширення інформації про направлення, переміщення зброї, озброєння та бойових припасів в Україну, рух, переміщення або розміщення ЗСУ чи інших утворених відповідно до законів України військових формувань, вчинене в умовах воєнного стану”).

Фігурант перебуває під вартою. Йому загрожує до 12 років в'язниці.

Оприлюднене СБУ листування "крота"

Також розв'язується питання щодо повідомлення про заочну підозру батьку затриманого та притягнення його до відповідальності за злочини проти України.

Оприлюднене СБУ листування "крота"

Liked the article?
Help us be even more cool!